Все по-често хората си задават въпроса коя храна е полезна

...
Все по-често хората си задават въпроса коя храна е полезна
Коментари Харесай

Топ 10 на най-вредните храни

Все по-често хората си задават въпроса коя храна е потребна и коя нездравословна? Учени, лекари и диетолози не могат да дадат прецизен отговор, тъй като за един човек избран тип храна е доста нездравословна, а за различен не толкоз.

Всички обаче са безапелационни, че прекаляването с някои храни води до наднормено тегло, разнообразни болести на сърцето и на стомашно-чревния тракт. Ето кои са десетте най-вредни лакомства съгласно диетолозите: 

Чипсове!  Ограничете до най-малко потреблението на апетитните хрупкави картофки. Те са бомба за организма, тъй като са тъпкани с мазнини и въглехидрати, които доста мъчно се усвояват. Освен това са наблъскани с оцветители и подобрители. 

Сол!  Почти няма хора, които да не знаят какъв брой е нездравословна солта. Тя покачва кръвното налягане, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на отрови. Затова с нея би трябвало доста да се внимава.

Дъвчащи бонбони!  Те са блъскани с химични добавки, захар, оцветители, заместители и кой знае с какво ли не още.

Газирани питиета!  Едни от най-любимите безалкохолни напитки на всички генерации са и едни от най-опасните за нашия организъм. Съдържат захар, химия и газове в едно, които способстват за бързото разпределение на нездравословните субстанции в организма, което пък води до доста здравословни проблеми.

Шоколадови вафли, сладки и бисквити!  Най-обичаната храна от децата се оказва доста нездравословна. Те са натъпкани с доста калории, съдържат генномодифицирани артикули, химични добавки, оцветители и ароматизатори. При това учени потвърдиха неотдавна, че вафлата е едно от най-вредните неща за зъбите на индивида.

Алкохол!  Тук става въпрос за спиртните питиета, които даже и в минимални количества пречат на усвояването на витамините и останалите потребни за организма хранителни субстанции. Освен това алкохолът съдържа и доста калории. Към тази група не спадат виното и бирата, за които е потвърдено, че в дребни количества (1 до 2 чаши) са потребни за организма. Виното оказва помощ за сърдечносъдови проблеми, а бирата оказва помощ на отделителната система.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР