Все по-често чуваме странни твърдения от родители като "Моето дете

...
Все по-често чуваме странни твърдения от родители като "Моето дете
Коментари Харесай

Как да възпитаме четящи деца?

Все по-често чуваме странни изказвания от родители като "Моето дете единствено реши да чете " или "В фамилията ни любовта към литературата е генетично заложена ". Ще излъжем, в случай че кажем, че сме склонни да имаме вяра в истинноста на нещо сходно.

Читателските привички се възпитават. Няма никаква магия, нито наставнически трикове, а просто верен метод.

Обратно на горната обстановка, в случай че сте се примирили с мисълта, че няма метод да накарате детето ви да заобича книгите - има светлина в края на тунела!

Училището е мястото, където децата се учат да четат. Домът е мястото, където децата се учат да обичат да четат.

 деца iStock

Децата, които четат, се показват по-добре от връстниците си в учебно заведение. Книгите възпитават сериозно мислене, развиват въображението и обогатяват речника.

Според експертите четенето на приказки още в ранна детска възраст като се изключи че заздравява връзката сред децата и родителите, понижава агресивното държание и оказва помощ за развиването на отзивчивите им качества.

Важно е вие самите да сте фенове на художествената литература и да прекарвате известно време у дома с книга в ръка, с цел да ги насърчите да следват образеца ви.

 деца iStock

Днес ви предлагаме няколко скъпи съвета, които ще ви оказват помощ да научите детето си да заобича четенето:

Започнете да четете дружно с децата ви, дано това бъде двустранен развой, вместо просто да възпроизвеждате някакъв текст. Преди да стартирате, попитайте детето ви какво мисли за корицата, провокирайте го да направи съмнение защо ще се споделя в книгата.

Заменяйте по-сложните думи с еквиваленти, които детето ви би усвоило по-лесно като информация. Дори може да си позволите да пропуснете цели параграфи.

 деца iStock

Ако детето ви прекъсне по време на четене, това е добър знак за противоположна реакция. Изслушвайте го какво има да каже и поддържайте полемика. Четете постепенно, даже може да изпеете част от текста. Правете паузи. Посочвайте картинките (ако има такива) и го мотивирайте да ви споделя какво вижда.

Напълно обикновено е дребният ви събеседник да губи елементарно централизация. Позволете му да взе участие оптимално в целия хартиен обред, с цел да задържите вниманието му, добра концепция е да му позволите да сменя страниците.
 10 книги, които всяка жена би трябвало да прочете  10 книги, които всяка жена би трябвало да прочете  10 книги, които всяка жена би трябвало да прочете  10 книги, които всяка жена би трябвало да прочете
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР