Все пак личните лекари ще могат да издават електронни направление

...
Все пак личните лекари ще могат да издават електронни направление
Коментари Харесай

Джипитата ще могат да издават електронни направление за PCR


Все отново персоналните лекари ще могат да издават електронни направление за проби. Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Припомняме, че имаше концепция те да вършат бързи антиген проби, само че тя е била отхвърлена от Националния център по заразни и паразитни заболявания, тъй като единствено позитивен мотив за карантина и изолираност.

До края на седмицата се чака да приключат тестванията на системата, посредством която ще бъде допустимо издаването на електронни посоки за PCR проучване, посочи през днешния ден Ангелов.

Вчера диалогът, който организирахме при мен с ръководителя на Надзора на Касата госпожа Начева, беше да се намерения в посока да се даде позволение на персоналните лекари да издават направление за PCR. До края на тази седмица тя ме увери, че правят всички механически проби, които са нужни за издаването на такива електронни посоки, с цел да могат оптимално да бъдат задоволени желанията на сътрудниците, които са общопрактикуващи лекари, сподели още здравният министър.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР