Все още виждам потенциал в това Народно събрание да излъчи

...
Все още виждам потенциал в това Народно събрание да излъчи
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Асен Василев и Кирил Петков подканяха Борисов да се пенсионира, преди това искаха да е в затвора, арестуваха го незаконно! Претенцията им какво прави лидерът на ГЕРБ в свободното си време е несъстоятелна!

" Все още виждам капацитет в това Народно заседание да излъчи държавно управление – в случай че се водим от разсъдъка и от ползите на народа ". Това сподели в изявление за предаването " Тази неделя " ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. По думите ѝ един от дребното вероятни разновидности е кабинет на малцинството на ГЕРБ.
 
" Партиите да помислят дали това систематизиране на парламентарните сили, поради което не наподобява действително излъчването на държавно управление, не е в действителност нова опция. (…) Очевидно хората по този начин са ни излъчили в 48-ото Народно заседание, с цел да се направляваме взаимно. Този паритет и баланс на силите в действителност е опция да не допуснем лобистко законодателство, взаимно да се направляваме, с цел да няма неприятни сигнали и зле написани нормативни актов ”, сподели Атанасова.
Кабинет на малцинството единствено на ГЕРБ пък е " единственият вероятен вид, щом всички отхвърлят диалог ". Този вид би бил осъществяване на уговорката им към гласоподавателите. ГЕРБ биха излъчили екип, потвърдил своята експертиза.
 
Но единствено ГЕРБ е последното решение, има и още разновидности, които занапред следва да се видят след консултациите и при президента, добави Атанасова. Коалицията с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и БВ бе единствено за лъчение на ръководител, увери Атанасова, само че не отхвърли поддръжка от тези партии, в случай че се стигне до ръководство на ГЕРБ. " Български напредък " е вероятен сътрудник. Да, може да се търсят разнообразни болшинства по цели, удостовери тя хипотезата за кабинет на малцинството с плаващи болшинства. А като образец от думите на депутата излезе смяната в Изборния кодекс.
 
Ако това Народно събрание откаже да излъчи кабинет, значи тласкаме страната към непарламентарна народна власт, предизвести тя. Тя разяснява и поканата на съпредседателите на " Продължаваме промяната " (ПП) към водачите на парламентарно показаните партии, измежду който е и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, на среща в една от залите в Народното събрание, с цел да обсъдят излаз от политическата рецесия. По-късно Василев разяснява, че по това време Борисов е играл футбол.
 
" Те желаеха Борисов да се пенсионира, а преди този момент го желаеха да е в пандиза, арестуваха го нелегално, по-късно да се пенсионира, по-късно да не подрежда отнякъде. Сега пък имат искания какво прави в свободното си време. Те и в този момент отхвърлят диалози с ГЕРБ, само че търсят зрелища, търсейки диалог тъкмо с него. Преценихме, че търсят опция за изместване на диалога на ръководител на Народно събрание с нещо друго, със зрелища. Но освен ние, никоя от полит партии не се отзова на тази покана, тъй като тя беше неточно препоръчана по отношение на всички, които търсеха решение в залата на Народно събрание ", сподели предедателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
 
Възможен ли е сюжет – връщане на хартиената бюлетина и отиване на нови избори, попита водещата. 
 
" Още в предходния парламент искахме хората да имат право на избор. На тези избори с машини избраха ГЕРБ да е първата политическа мощ, само че би трябвало да имат избор хората по какъв начин да гласоподават ", съобщи Атанасова.
 
Българска социалистическа партия внесоха такава смяна, ще срещнат ли вашата поддръжка, попита още веднъж водещата и добави: Това коалиция на хартиената бюлетина ли е?
 
" Ние също имаме такова предложение. Не, това е коалиция на избора на хората, те да избират по какъв начин да гласоподават – с хартия или с машина ", акцентира Десислава Атанасова. 
 
И добави: 
" Прозрачността се подсигурява от това, че в СИК има представители на всички партии. Може ли хората да влияят на машината – могат. Може ли машината да влияе на хората – не може. Аз имам вяра повече на прозрачността, обезпечена от хората от разнообразни партии в СИК-овете ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР