Все още тече проверка дали платното от поредицата “Les Meules

...
Все още тече проверка дали платното от поредицата “Les Meules
Коментари Харесай

Екоактивисти заляха шедьовър на Клод Моне с картофено пюре frognews.bg

Все още тече инспекция дали платното от поредицата “Les Meules ” („ Купи сено “) на Моне е претърпяло трайни вреди, сподели през днешния ден представител на музея „ Барберини “, осведоми Българска телеграфна агенция.

Двамата деятели, облечени в светлоотразителни оранжеви жилетки, са се залепили за пода. Според представителя общо в митинга са взели участие четирима души.

 

„ Последно потомство “ разгласява видео от акцията в Туитър, в което се споделя, че веществото, хвърлено против картината, е картофено пюре и прикани политиците да вземат ефикасни ограничения против климатичните промени.

 

„ Ние вършим този Моне сцена, а обществото – аудитория. Ако е нужна картина – залята с картофено пюре или доматена чорба – с цел да накараме обществото да си спомни, че пътят на фосилните горива убива всички нас: тогава ще ви дадем картофено пюре на картина! “

 

Лица, свързани с групата, организираха серия от митинги през последните седмици, в това число в Германия. Изглежда, че климатичните деятели са развили желание към питателните артикули при акциите си, като двама стачкуващи, въпреки и от друго придвижване, бяха задържани в Лондон преди седмица, откакто хвърлиха доматена чорба по картината „ Слънчогледи “ от Ван Гог.

 

Платното там обаче претърпя единствено леки вреди по рамката, тъй като е предпазено със стъкло. Засега не е ясно дали в Потсдам са били осъществени арести. Полицията удостовери единствено, че е била извикана в музея в неделя.

 

Припомняме, че неотдавна климатични деятели заляха със чорба " Слънчогледите " на Ван Гог
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР