Все още се обсъждат вариантите за отговор на ограничението на

...
Все още се обсъждат вариантите за отговор на ограничението на
Коментари Харесай

Песков: Подготвя се отговорът на транспортната блокада на Калининград

Все още се разискват разновидностите за отговор на ограничаването на преноса до Калининград, съветските управляващи обмислят разнообразни ограничения, сподели пред публицисти представителят на президента Дмитрий Песков, предава

" Подготвят се ограничения. След като деликатно претеглим всичко, към този момент ще приказваме “, добави още Песков.

В отговор на уточняващ въпрос, представителят на Кремъл изясни, че може да има разнообразни ограничения: „ Русия не се концентрира върху съответна форма или време, когато избира реакция на транспортната обсада на Калининград от Литва. Основното е да се реагира на рестриктивните мерки, а не да се съблюдават тези параметри “.

„ Няма избрана форма. Основното за нас тук е да реагираме на сходни недружелюбни стъпки и да не съблюдаваме никакви периоди “, акцентира Песков.

„ Руските управляващи са уверени, че ограничаването за преноса на артикули до Калининград през територията на Литва опонира на съществени документи “, разяснява Песков.

„ Убедени сме, че тези противозаконни наказания, признати от Европейския съюз, не са използвани в тази обстановка. И използването на тези наказания при пренос до Калининград – напред-назад – просто опонира на главните документи “, сподели още Песков.

Както по-рано заяви губернаторът на Калининградска област Антон Алиханов, литовските железници уведомиха железниците на Калининградска област, че от 18 юни са лимитирали преноса на редица артикули от районите на Руската федерация към района заради европейски наказания против Русия. Регионалният началник означи, че дейностите на Литва са противозаконни и нарушават споразуменията, защото при присъединението на страната към Европейски Съюз тя подсигурява запазването на преноса до района.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР