Все още продължават сблъсъците, започнали в ранните сутрешни часове на

...
Все още продължават сблъсъците, започнали в ранните сутрешни часове на
Коментари Харесай

Членове на Вагнер и на руския Спецназ замесени в нападението над полицаи в Косово

Все още не престават конфликтите, почнали в ранните утринни часове на 24 септември в северната част на Косово, които доведоха до убийството на един полицейски офицер и раняването на двама чиновници на косовската полиция, заяви БГНЕС с позоваване на „ Албаниан пост “.

Според неофициални източници, в терористичната група, която е направила нападението над служителите на реда, вземат участие детайли от сръбския " Орбаз ", съветския Спецназ и армията " Вагнер ".

" Орбаз " е сръбска крайнодясна организация, известна с връзките си с държавното управление в Белград.

Тя беше неразрешена от Конституционния съд, само че откри метод да се записва под друго име.

Що се отнася до " Вагнер ", това не е първата му поява в размириците в северната част на Косово - детайли от паравоенната група бяха видяни от висши чиновници на Косовопри предходните безредици в северните общини.

Спецназ е секретно съветско поделение, натоварено с секрети, високорискови задачи. На него е било предоставено да залови украинския президент Володимир Зеленски при плануваното влизане в Киев на съветската войска през февруари 2022 година, което беше осуетено от героичната отбрана на украинците.

Служители на подразделението са играли значима роля при всички неотдавнашни безредици, в това число в Крим, Донбас и Сирия.

Силите на Спецназ са изключително насочени към интервенции за " политическа война ", което отразява особения интерес на Москва към съчетание на стандартните военни задачи с секрети мероприятия.

Подразделението е образувано по време на Студената война като стратегическо звено, което може да бъде ситуирано надълбоко зад отбранителните линии на НАТО, като специфичната им цел е била да унищожават тактически нуклеарни оръжия и командни структури.

В резултат на това те са следени в руската война в Афганистан (1979-1989 г.), в двете чеченски войни (1994-1996 година и 1999-2009 г.) и в последните задгранични случки, в това число в Грузия (2009 г.), Крим (2014 г.), войната в Донбас (от 2014 година до сега) и Сирия (след 2015).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР