Все още нерегистрираната партия на шоумена Слави Трифонов би получила

...
Все още нерегистрираната партия на шоумена Слави Трифонов би получила
Коментари Харесай

Алфа рисърч: Слави Трифонов с шанс за четвърта политическа сила

Все още нерегистрираната партия на шоумена Слави Трифонов би получила поддръжка, колкото и Движение за права и свободи, в случай че в този момент имаше парламентарни избори. Това демонстрират резултатите от национално представително изследване на " Алфа Рисърч ", извършеното в интервала 10-16 септември 2019 година, измежду 1023 пълнолетни жители.

8.3% от интервюираните споделят, че биха подкрепили " Няма такава страна " (бел.ред- както ще се споделя партията на Трифонов), а 8.6 на 100 – Движение за права и свободи. Така Слави Трифонов излиза четвърта политическа мощ.

" Поради неналичието на всеобщи публични упования за разглобяване на цялата политическа система и преориентация на страната, новата групировка, позиционираща се като опция на статуквото, стартира с умерени равнища на поддръжка ", показват от " Алфа Рисърч ".

С разпада на " Обединените патриоти ", преобладаваща част от националистическия избор остава зад ВМРО-НФСБ (4.8%), а досегашният им сътрудник " Атака " влиза в политическия сезон с поддръжка от 1.9%. След излъчването на евродепутат, " Демократична България " стабилизира общите си позиции (4.1%), само че към момента е изправена пред предизвикването да разшири кръга от свои симпатизанти в страната.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР