Все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на

...
Все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на
Коментари Харесай

Има опасност от нов взрив в Арсенал Казанлък

Все още не са почнали избавителни мероприятия и почистване на отломките, защото съществува заплаха от второстепенен гърмеж в оръжейния цех " Арсенал " . Това съобщи пред Българска национална телевизия апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов. По думите му две дами на 53 и 43-годишна възраст са в неопределеност при гърмежа в цеха.

Той уточни, че сега към предприятието пътува група от профилиран отряд за битка с тероризма, който ще обезопаси периметъра и ще управлява интервенцията по почистване на останките и търсене на двете дами. Не се знае дали те са живи. Вероятно са под отломките - затрупани, добави Деянов.

Вследствие на гърмежа е изхвърлено тялото на 55-годишен мъж - един от тримата служащи в цеха. Цехът е тотално опустошен. Пострадала е и жена на 43 години, която се е намирала наоколо до цеха. Тя е с черепно-мозъчна контузия и е превозена в болница " Св. Иван Рилски " в София. Състоянието ѝ е тежко , сподели още апелативният прокурор.

Тодор Деянов съобщи, че към момента не е ясна повода за гърмежа . Той уточни, че случая се дължи на нарушаване на софтуерните правила.

По думите на окръжният прокурор Дичо Атанасов евентуалната причина за случая е човешка неточност. Той добави, че това е рисково произвеждане и в случай че се извършват всички софтуерни условия, това не би последвал. Атанасов добави, че Националната следствена работа ще поеме следствието по случая.

В " Арсенал " не са на разположение учредения за прекъсване на работата , безапелационен бе той.
 Инцидент в оръжейния цех Обновена
Инцидент в оръжейния цех " Арсенал " Казанлък

Трима души са загинали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР