Все още не са изплатени суми на тези туроператори за

...
Все още не са изплатени суми на тези туроператори за
Коментари Харесай

Ангелкова: Нашата мярка за субсидиране на туроператорите е най-работеща

„ Все още не са изплатени суми на тези туроператори за миналото лято. “,  това съобщи в изявление за Нова нюз депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на туризма Николина Ангелкова.

„ Идеята за субсидиране на туроператорите за чартърните полети с 35 евро на седалка не е нова. От май месец 2020 година, след разискване с сектора, преценихме, че това е най-работещата мярка, изключително в тази неопределеност на Коронавирус пандемията “, добави тя.

„ Сега се наложи да внасяме още веднъж този законопроект, поради една лобистка корекция, импортирана от депутати в 46-то Народно събрание, която блокира опцията туроператорите, които употребяват въздушния транспорт с годен действен лиценз, да могат да извършват чартърни полети за туризъм до България. Искаме да изправим тази неправда. Надяваме се да се одобри, тъй като това ще подкрепи бизнеса “, добави тя.

Ангелкова акцентира, че хората желаят да бъдат предпазени, когато отидат на курорт, както по време на новогодишните празници, по този начин и през останалото време.

„ Много е значимо какво прави държавното управление. Предложихме да се влиза със зелен документ в Народното събрание, тъй като ние би трябвало да даваме образец. След това направихме назад предложение - напълно да отпадне зеления документ за всички, тъй като не може да има двоен стандарт. Важно е да няма друго отнасяне на народните представители “, обясни тя позицията на ГЕРБ-СДС по проблема със здравния пропуск.

Според нея през цялото лято служебното държавно управление е бездействало, за разлика от страните в Европа. Резултатът е, че в другите страни имунизацията против Коронавирус е на доста високи равнища, до момента в който ние продължаваме да сме на последните места.

„ Проблемът с цената на тока се следи още от средата на годината, държавното управление зъкясня и по този въпрос. Бизнесът не може да се оправи с тези цени на тока, тъй като всяка стока и услуга е обвързвана с електрическа енергия “, разяснява още Николина Ангелкова.

За нея най-спешно би трябвало подпомагащите ограничения да доближат оптимално бързо до бизнеса, тъй като средствата им трябват в този момент, а не след шест месеца.

Ангелкова добави, че рекламата би трябвало да е ориентирана още веднъж към българския екскурзиант в тези спешни времена, когато пътуванията са лимитирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР