Все още не е установен нарушителят, който навлезе с тежка

...
Все още не е установен нарушителят, който навлезе с тежка
Коментари Харесай

Все още не е установен нарушителят, навлязъл незаконно в територията на Мелнишките пирамиди

Все още не е открит нарушителят, който навлезе с тежка техника в предпазената територия на Мелнишките пирамиди.

Сигнал, че багери копаят в региона на естествените забележителности беше подаден от туристи, а за него заяви министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

От 1000 до 50 000 лв. е санкцията, която може да бъде наложена на притежателя на строителната техника, употребена за заравняване на терена, който попада в обсега на предпазената територия на Мелнишките пирамиди.

" Към днешна дата не сме открили извършител, само че имаме транспортно средство, снимано от жалбоподател, което ще проверим. Ще проверим кой е притежателят и ще сезираме прокуратурата ", изясни Людмила Зашева - основен специалист към РИОСВ-Благоевград.

Видяхме, че има нарушаване, не можем по този начин да допускаме, има органи, които ще кажат по какъв начин стоят нещата, съобщи кметът на Мелник Сашо Филипов,.

Засегнатата от изкопните действия повърхност е към 2 декара. Все още не е изяснено, какво тъкмо е било планувано да се направи в региона.

" Оформената площадка е доста покрай църквата " Света Петка ", на този стадий не можем да кажем, че се прави паркинг. Установени са изкопни действия, като земните маси от изкопа на ската са употребявани за заравняване на едно изсъхнало дере, което е прилежащо към ската ", изясни Людмила Зашева.

При изкопните действия няма наранени пирамиди. Незаконно добитата дървесина в региона е иззета от горските чиновници.

Репортер: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР