Все още има шанс икономиката да избегне рецесия въпреки затягащия

...
Все още има шанс икономиката да избегне рецесия въпреки затягащия
Коментари Харесай

Главният икономист на ЕЦБ вижда добър шанс за меко кацане“ на икономиката

Все още има късмет стопанската система да избегне криза макар затягащия се кредитен пазар. Това разгласи през днешния ден основният икономист на Европейската централна банка Филип Лейн, оповестява " Ройтерс ".

Кредитирането в еврозоната е в застой, защото ЕЦБ предприе най-дългата и в опит да понижи високата инфлация.

Лейн обаче остава убеден, че стопанската система на еврозоната може да избегне кредитна рецесия, защото фирмите не се приготвят за криза . " Оставаме много оптимистични, че това не е подобен вид епизод ", съобщи той на събитие в Ирландия. " За това считаме, че към момента има положителни шансове за сюжетът за меко кацане. "
 Индустриалното произвеждане в Еврозоната резервира своя бездънен спад
Индустриалното произвеждане в Еврозоната резервира своя бездънен спад

Продължава спадът на фабричните цени

Инфлацията в еврозоната спада бързо и стопанската система е почнала да се свива, демонстрират данни от тази седмица. В композиция със срутва в основаването на заеми, това означаваше, че ЕЦБ съвсем несъмнено е завършила с повишението на главния си лихвен %, който е на рекордно високо равнище от 4%.

Лейн разяснява пазарните упования, съгласно които ЕЦБ би понижила тази рента през идната година, като посочи, че 4% " не е непрекъсната рента " и " не е обикновено ".

Настоящият президент на холандската централна банка, който е и член на Управителния съвет на ЕЦБ разказа настоящото равнище на лихвените проценти като " добра " надморска височина ", където те могат да останат известно време ".

Лейн разясни, че признаците, че растежът на заплатите за новоназначените се забавя, предвещават, че инфлацията може да се върне към задачата на ЕЦБ от 2% до 2025 година Но той предизвести за нов " енергиен потрес ", усложнен от войната в Близкия изток . " Имаме нов енергиен потрес, цените на петрола се покачиха много, цените на газа се покачиха много и в този момент това взаимодейства с войната. "
 Инфлацията в Европа остава постоянна
Инфлацията в Европа остава постоянна

Очаква се решението на ЕЦБ за лихвения процент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР