Времето за реакция при борбата с измами е от изключително

...
Времето за реакция при борбата с измами е от изключително
Коментари Харесай

Мастеркард внедряванова технология за карти в риск от измама

Времето за реакция при битката с измами е от извънредно значение и по тази причина Mastercard показва системата за ранно засичане на евентуални рискове – Early Detection System (EDS). Тази нова услуга дава на издателите на банкови карти неповторима усъвършенствана сигнална система за карти и сметки, които са изложени на нараснал риск от машинация.

Бизнесът с откраднати данни е всекидневие, а нарушителите стават все по-изобретателни и все по-бързи с всеки минал ден. Само в границите на миналия месец 143 милиона самоличности са били компрометирани, а злоупотребата с откраднати данни, оповестени в мрежата, може да отнеме единствено 9 минути. Знаейки, че засегнатите данни и сметки могат да бъдат употребявани за машинация и всяка секунда за тяхната отбрана е от голяма важност, Mastercard създаде системата за ранно засичане EDS, с която подкрепя финансовите институции да подхващат дейности по-бързо, като по този метод предотвратяват по-сериозни офанзиви и нежеланите от тях последици.

Системата за ранно засичане EDS употребява мрежовите данни на Mastercard, качествата за предсказание на евентуални рискове и композиция от вътрешни и външни бази данни. При засичане на карта или сметка в риск, системата изпраща сигнал до банката издател с информация за съответното равнище на риск. След това информацията за заплахата се употребява за установяване какви по-конкретни дейности да се подхващат – от по-внимателен мониторинг на преводите до самодейно издаване на нова карта.

„ Знанието е мощ и тази услуга оказва помощ на издателите на банкови карти да реагират доста по-бързо и с по-голяма точност да стопират евентуални измами преди те да са се случили “, сподели Аджай Бала, президент Рискове и сигурност, Mastercard. „ Нашите издатели могат самодейно да засекат измамите, употребявайки информацията от предходни пробиви и хакерски офанзиви на данните, което ще им помогне да понижат разноските и да поддържат допустимо най-хубавото равнище на сигурност за картодържателите “.

Системата за ранно засичане на евентуални рискове на Mastercard е налична до издатели на карти в целия свят и улавя всички типове измами, свързани с преводите. Системата разпознава от дейна незаконна търговия на данни от сметки, през идентификация на карти, които се тестват преди да бъдат употребявани за машинация, до данни, които са в риск, само че без задоволително солидни доказателства, с цел да бъдат оповестени като компрометирани. Това обезпечава на банките издатели сигнали за доста по-широк набор на бази данни в риск, освен това най-малко 6-18 месеца по-бързо спрямо обичайните сигнали.

Сигурността е част от дизайна

Mastercard има дълга история в вложенията и нововъведенията в разнообразни технологии като EMV, токенизация, физически и поведенчески биометрични данни, както и изкуствен интелект, с които защищава всяка трансакция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР