Времето ще бъде ветровито, с умерен северозападен, в източната половина

...
Времето ще бъде ветровито, с умерен северозападен, в източната половина
Коментари Харесай

Снеговалежът намалява

Времето ще бъде прохладно, с сдържан северозападен, в източната половина от страната - североизточен вятър

Валежната конюнктура е към своя край, само че и през идващото денонощие в планинските региони на областите Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик и София-облас се чакат значителни снеговалежи

Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 4° и 1°, а оптималните - сред 0° и 5°. На доста места ще превалява слаб сняг, с по-интензивни снеговалежи в Рило-Родопската област, където снежната завивка ще продължи да се усилва., заяви.

Ветровито ще бъде и в планините, с сдържан север-североизточен, по билата - северозападен вятър. По планинските проходи ще има виелици и преспи. Ще бъде и доста студено с оптималните температури по най-високите върхове под минус 10 градуса. Много висока е заплахата от лавини отвън обработените писти в ски курортите.

Слънчево ще бъде и на следващия ден в по-голямата част от Европа, която остава под въздействието на обширна област от високо атмосферно налягане. Снеговалежи ще има в Украйна и Русия, както и на Балканите. В южните елементи от полуострова, както и в Южна Италия ще вали дъжд.

В околните дни у нас ще продължи да превалява сняг, само че към този момент слаб и единствено на обособени места. Температурите ще продължат да се намаляват и заран ще има места с към минус 10° - минус 12°, а в обособени региони и денем ще бъдат малко под нулата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР