Времето на паромобилите отдавна отмина, но това не е смутило едни

...
Времето на паромобилите отдавна отмина,
но това не е смутило едни
Коментари Харесай

Кошмарен Jeep Wrangler има 6 колела и парен двигател - видео

Времето на паромобилите от дълго време отмина, но това не е смутило едни амарикански тунингари. Не е ясно по какъв начин е хрумнала идеята на юнаците от ателието Haux Designs, Пенсилвания, само че те са решили да направят парен автомобил въз основата на Jeep Wrangler.

Възможно е да са считали с това да отдадат респект на първия автомобил в света, за какъвто мнозина автомобилни историци считат паромобила на Жозеф Кюно. Това не е толкоз значимо, а това че са направили каквото са желали и са получили в действителност впечатляваща машина.

В последна сметка под капака на пароджипа е наместен парен мотор V4 с ходов размер 1650 кубически сантиметра от 60-е години на миналия век. Мощноста му не впечатлява - 130-140 к.с., само че въртящият му миг е направо убийствен – цели 3390 Нм!



Конструкторите са решили, че трансмисията на джипа ще се справи успешно и с толкоз голям миг и са я оставили истинската, само че с понижен брой предавки – две за челен и една за заден ход. Предната част на пароджипа е останала съвсем истинската, само че задната е значително модифицирана, с цел да може да се помести резервоарът за 208 литра вода, парният казан и керосинов горивен елемент за 60 л?

Всичко това е наложило удължаването на колата с още 1.3 метра и монтирането на още един заден мост. Спирачките са стандартни Jeep, пружините са BDS, амортисьорите са Fox, кормилното управление е доработено от Toyota. Задната подова част в общи черти е истинската, но са добавени кардани Reel, блокировка на диференциала Auburn Gear Max Lock и оси TeraFlex D60.



Кабината на парния Wrangler припомня доста на тази на локомотив. Монтирани са ръчни помпи като регулатори на парното налягане, паров манометър от по-предишния век, необикновен волан и аудиосистема Kicker. Машината се назовава Loco Hauk и пуши по този начин, че всеки от малко малко еколог и защитник на природата може да получи незабавно сърдечен удар.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР