Времето на едноличната премиерска власт приключи, заяви президентът Румен Радев

...
Времето на едноличната премиерска власт приключи, заяви президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Радев към ПП: Времето на едноличната премиерска власт приключи |

" Времето на едноличната премиерска власт завърши ", съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите за сформиране на държавно управление с " Продължаваме промяната " на Кирил Петков и Асен Василев.

Президентът съобщи, че доверието на гласоподавателите би трябвало да бъде предпазено с " ефикасна управническа коалиция ", която да работи за работи за най-важните цели на страната. По думите му съдружното ръководство ще е допустимо единствено в случай че сътрудниците в бъдещата коалиция са равнопоставени.

Той акцентира още, че двата служебни кабинета са нормализирали страната, само че в този момент има потребност от постоянно държавно управление.

" На България в този момент ѝ е безусловно необходимо да има постоянно държавно управление, държавно управление, което да пази напълно българския интерес и да взема решение незабавните и неотложните проблеми... ", отговори водачът на Политическа партия Кирил Петков.

Той добави, че в най-скоро време ще бъде показан и проектокабинетът.

Петков заяви, че през вчерашния ден в среднощ е било финализирано и съдружното съглашение, което към този момент е изпратено до трите партии - Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България.

Той още веднъж изясни, че основен за състава на държавното управление ще бъде правилото на пропорция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР