Времето на едноличната премиерска власт приключи и надеждата то да

...
Времето на едноличната премиерска власт приключи и надеждата то да
Коментари Харесай

Радев към Кирил Петков: Дойде краят на едноличната премиерска власт

Времето на едноличната премиерска власт завърши и вярата то да бъде възобновено беше изрично отхвърлено от българските жители по време на изборите. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към Кирил Петков, номинацията за министър председател на „ Продължаваме промяната ".

Представителите на Политическа партия започнаха консултациите си с президента преди връчването на мандат за сформиране на държавно управление.

Радев сподели още, че президентската институция е отворена за разговор и съдействие с бъдещото постоянно правителсво, в случай че такова бъде образувано. Напомни, че при съдружното ръководство трябват доста взаимни отстъпки. Едно дейно ръководство под формата на коалиция може да съществува, единствено в случай че има почитание сред сътрудниците, сподели още Радев.

Кирил Петков съобщи от своя страна, че партиите са осъзнали нуждата от постоянно правителсво. На България към този момент ѝ е безусловно необходимо да има постоянно държавно управление. Ние сме взели тази отговорност драговолно и концепцията е в най-близко време ще ви представим проектокабинет, основан на коалиция от четири партии, сподели още Петков.

По думите му до този миг договарянията сред четирите партии за коалиция минават безусловно градивно.

Очертахме 18 работни групи, всяка от която очерта незабавни ограничения. Направихме съдружен документ, който беше завършен нощес и изпратен до всички съдружни сътрудници. Той обобщава всички ограничения, които сме разискали. Всяка една от партиите в тази коалиция да бъде показана в бъдещия кабинет близо до гласовете. Имахме над 90% общи политики. Независимо дали имаме дясна или лява идеология, проблемите са толкоз наболели. България има потребност от автомагистрали, положителни приходи, да си върне българите от чужбина. Днес или на следващия ден чакам нашите съдружни сътрудници да върнат документа и най-скоро време да дойдем при вас, съобщи още Кирил Петков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР