Времето на британския премиер Тереза Мей изтича. Ако тя не

...
Времето на британския премиер Тереза Мей изтича. Ако тя не
Коментари Харесай

Колко скъпо ще излезе Брекзит на най-скъпия сектор?

Времето на английския министър председател Тереза Мей изтича. Ако тя не успее да реализира съглашение за Брекзит, Англия ще би трябвало да излезе от Европейския съюз на 29-и март без да има ясна рамка на връзките сред двете страни.

Това би повлияло съществено само че износа на артикули от английската първокласна промишленост, като артикули на марките Burberry, Alexander McQueen, Bentley и редица други марки, написа Quartz. Износът след Брекзит ще коства на фирмите от бранша $8,9 милиарда на година съгласно комерсиалната асоциация Walpole, представляваща английската първокласна промишленост.

Въпреки че излизането от Европейски Съюз без договорка е единствено един от разновидностите, той наподобява много изпълним. Заетите в първокласния бранш имат съществени терзания, защото 80% от продукцията се изнася за Европа.

Според изследването на Walpole 20% от сегашната стойност на първокласната промишленост би могла да бъде застрашена при Брекзит без договорка. Това се дължи на достъпа до пазари и митнически такси. В случаите, когато английските експортни пазари имат разнообразни правила, те ще би трябвало да влагат време и пари, с цел да се синхронизират с останалите.
 Паундът нараства макар отхвърлена договорка за Брекзит
Паундът нараства макар отхвърлена договорка за Брекзит

Но вложителите са подготвени за огромна волатилност на английската валута

Тези промени могат да костват на английската първокласна промишленост близо $9 милиарда годишно за митнически такси в Европа и още $1044 милиона за азиатско-тихоокеанския район. Това е, тъй като при Брекзит без договорка Англия не може да се възползва от контрактуваните съглашения за свободна търговия сред Европейски Съюз и Япония, Корея и Сингапур.

" Британските компании за първокласни артикули не желаят да напущат Острова, само че губим самообладание, когато държавното управление ни слага на ръба. Искаме опцията за излизане без договорка да отпадне ", сподели Хелън Брокълбанк, изпълнителен шеф на Walpole.

Ситуацията не звучи обнадеждаващо освен за първокласната промишленост, само че и за цялата английска стопанска система. Залозите са високи, защото годишните разноски скачат доста.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР