Времето е изборно, да! За сетен път ще се делим

...
Времето е изборно, да! За сетен път ще се делим
Коментари Харесай

Експериментална течност не може, а ботокс, кренвирши и цигари - може?

 Времето е изборно, да! За прощален път ще се разделяме на червени, сини, пимбяни…, ще се наскърбяваме, ще се надхитряме, ще се хейтим и ще си тровим живота, който така и така не ни е розов.

Но, не това е казусът в този момент. Друго е по-важно - дали можем искрено да си зададем въпроса имаме ли действителна визия за апокалипсиса у нас. И можем ли със личен дял да създадем по този начин, че тази картина да изсветлее от тъмните краски.

Смятате, че всичко е обикновено, ли? Няма пандемия, няма умрели хора, няма нищо неправилно. Те си умират така и така, от други заболявания. Да си мрат, да се почистим от " сухите съчки “! 

Да, може би, само че боли! Боли изключително, в случай че това са нашите близки, отишли си прибързано. А можеше да се порадват на живота най-малко още толкоз. 

Знам, че в този момент доста от българите ще кажат: " Айде стига към този момент черни мисли! Оставете ни да си живеем живота! Вирус палач няма. Това е просто " грипче “.

Един " интелигентен " доктор ни го сподели в прав текст. И циничният израз за " сухите съчки “ е негов. И този същият и още двама трима, които му припяват, по този начин ни размътиха главите, че ни се вие свят в този момент.... Добре де, всеки има своето право да има вяра комуто си ще.

И на мен ми омръзна от това натягане на обстановката, от това преброяване на мъртвите, от това отказване на всичко. Омръзна ми и от това неуважение. Омръзна ми от неглижирането и безсърдечността. От всичко ми омръзна. И аз желая да си пребивавам живота, да не ми пука. 

Изход има. Хората го измислиха. И доста нации потеглиха към него и се измъкват към този момент от рецесията. И са по-спокойни, тъй като си връщат живота. 

Не споделям, че изходът е безспорна панацея. Но въпреки всичко е решение – цивилизовано и просто! Резерви към имунизацията постоянно ще има. 

Но, това не може да се случи при нас, тъй като няма кой да повярва в него. Толкова доста неверници, събрани в една дребна страна! Всички други по света са простаци. Оставиха се да им бият по една игла с " пробна течност " и в този момент се чака да измрат – милиарди по света. И да, те към този момент са част от " новия международен ред, който се основава “ от шепа богати хора.

Но, ние тук в България и още в няколко източноевропейски страни няма да се дадем елементарно. Няма!

Чудя се по какъв начин подобен дебелоглав могат да демонстрират даже и сякаш образовани хора, даже лекари. Даже към този момент измислиха метод да се приобщят, въпреки всичко, към " новия международен ред ". Измислиха си подправени документи за имунизация, с цел да могат да пътуват умерено и да работят необезпокоявани. Българинът е жив демон! Винаги намира излаз в своя изгода. 

Прочетох един пост в обществените мрежи, който ми направи усещане:

" Ей, света ще извърнат да ни принудят да сложим страшната ваксина, дето прави работа за 6 месеца. Чудя се по какъв начин има доброволци, и какъв брой им коства съвестта да разрешат да бъдат употребявани за този геноцид....! “

Ами, ето в тези няколко фрази се крие истината за обстановката. Чудя се в този момент, аз ли нямам съвест, някой различен ли? Кой е прав, кой е крив, към този момент не знам.

Но знам, че сега имунизираните не могат да реализират нищо, с помощта на неимунизираните. А има и такива, които и да желаят, не могат да се имунизират, поради здравословно положение. Сред тези хора може да е и вашето дете, или вашата майка. 

В същото това време формалните данни сочат, че към този момент повече от 2/3 от европейците  са имунизирани. По-високите равнища на имунизация водят до по-ниски инфекции и смъртност от Covid в Западна Европа, в сравнение с в елементи от Централна и Източна Европа. България и Румъния имат най-ниските равнища на имунизация в Европейски Съюз, като единствено 20% и 29% от общото им население са получили две дози. Сега Португалия е изцяло ваксинирала близо 86% от общото си население, Испания близо 79%, Италия над 68% и Франция над 66%.

Официалните данни демонстрират още, че повече от 70% от доказаните инфекции и 93% от смъртните случаи в Румъния са при неимунизирани хора.

Аз съм публицист, не съм здравен експерт и не изисквам да съм права в разсъжденията си, само че все пак ще споделя на драго сърце едно непознато мнение:

" Все повече се увещавам, че ни би трябвало ново министерство -  Министерство за битка с глупостта и неналичието на размишление. Имах поради, че обезверено се нуждаем от институция, която внася разсъдък, а не разделяне! "

Е, може пък и това да стане. Нали чакаме нов парламент и ново държавно управление. 

В последно време чета интензивно мненията в обществените мрежи, тъй като се мъча да си обясня българския дебелоглав. Та, апропо и още един пост ме впечатли мощно:

" Баба ми е на 98 години и половина. Твърди, че има имунитет против чумата, шарката и всички бедствия. Тъкмо я навих да се имунизира - персоналният й доктор споделил, че поради кашлицата от хроничния бронхит е противопоказна имунизация! Така ли е? Щото тя ще си кашля леко до пролетта? "

Поднасям опрощение на хилядите българи, които си имат своите твърди убеждения срещу имунизацията! Но и ги призовавам към повече разсъдък поради общия интерес! Така, както го направиха други нации. Не тъй като са по-умни, а тъй като са по-дисциплинирани.

Все отново сме в международна пандемия. За да отворим хоризонтите и пред нашето общество. И за какво да не помислим малко по-оптимистично? Щом нищо не ни става от ботокса, от отровите, които ядем всекидневно (например - кренвиршите), от пушенето и пиенето и какво ли още не, то какъв е казусът за една " разредена пробна течност "! Или е по-забавно да си играем на съветска рулетка?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР