Временно разхлаждане донесоха днес северни ветрове в Гърция, благодарение на

...
Временно разхлаждане донесоха днес северни ветрове в Гърция, благодарение на
Коментари Харесай

Жегата в Гърция затвори туристически обекти

Временно разхлаждане донесоха през днешния ден северни ветрове в Гърция, с помощта на които горещините от последните дни понижиха, а живакът на термометрите се върна под 40 градуса по Целзий в по-голямата част от страната, съобщи ДПА.

В столицата Атина се очакваше към обяд термометрите да покажат 36 градуса. В събота на остров Крит бяха измерени рекордните 44,2 градуса. 

Въпреки леката отмора от жегата обаче метеоролозите предизвестяват, че страната ще бъде обхваната от нова гореща вълна идната седмица.

От сряда нататък " температурата още веднъж ще се увеличи ", съобщи метеоролог по държавното радио, като предвижда скок до 44 градуса в Атина.

Заради извънредно сухия въздух и ветровете заплахата от горски пожари е доста висока, предизвестяват от службата за гражданска отбрана.

За трети следващ ден през днешния ден доста археологически обекти в страната ще бъдат затворени сред 11:30 ч. и 17:30 ч.

Акрополът в Атина беше затворен за туристи и през вчерашния ден заради непоносимата горещина на археологическия обект, който не предлага никаква сянка. През последните няколко дни доста гости получиха леки топлинни удари там на фона на преминаващата през страната гореща вълна " Цербер ", кръстена на триглавото страшилище от Дантевия " Ад ".

Лекарите поучават хората и изключително туристите да пият доста вода и да заобикалят мощни физически натоварвания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР