Временният пешеходен мост над река Върлещица в село Първенец вече

...
Временният пешеходен мост над река Върлещица в село Първенец вече
Коментари Харесай

Отвориха моста в Първенец за пешеходци след големите наводнения


Временният пешеходен мост над река Върлещица в село Първенец към този момент е отворен за пешеходци. Изградена е нова структура за прекосяване на хората, заяви кметът на селото Ренета Плевнелиева.

Обходният път през реката беше краткотрайно затворен, откакто водата увеличи рисково равнището си и за секунди отнесе структурата, по която пешеходците минаваха, до момента в който се възвръща разрушеният преди време мост.

Още през вчерашния ден е отворен и обходът за коли, като се пропущат само леки коли поради заплаха от проваляне.

На територията на високите села Скобелево, Бойково, Ситово, Дедово и Лилково снежната завивка е към 30 см. Пет машини на компанията, ангажирана с почистването работят, с цел да изчистят и опесъчат настилката. Пътищата са проходими при зимни условия.

Тази вечер трасетата към високите села в общината ще бъдат обработени против замръзване.За обработка на пътната настилка и пешеходните зони община „ Родопи” е осигурила 400 тона пясоко-солна примес.

Създадена е организация за осъществяване на сметосъбирането, като за високопланинските села има направен график до края на зимния интервал през месец април следващата година.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР