Временните силози по границата с Украйна ще попречат на Русия

...
Временните силози по границата с Украйна ще попречат на Русия
Коментари Харесай

С временни силози САЩ спасяват пшеницата на Украйна

Временните силози по границата с Украйна ще попречат на Русия да краде украинско зърно и ще подсигуряват, че зимната годишна продукция няма да бъде изгубена заради липса на хранилища, съобщи в четвъртък министърът на земеделието на Съединени американски щати Том Вилсак.

" Знаем за условия и обстановки, в които това се е случвало - руснаци са вземали пшеница от украински фермери. Така че, доколкото можем да го изнесем от страната, това е плюс, който понижава риска от загуби ", сподели Том Вилсак пред АП.
 Украйна забрани износа на пшеница
Украйна забрани износа на пшеница

Целта на власите в страната е да обезпечат храна за жителите, до момента в който продължава съветската инвазия

Министърът на земеделието на Съединени американски щати обаче акцентира, че възобновяване на доставките от украинските черноморски пристанища е най-ефективният и сполучлив метод за експорт на зърното.

Бихме желали пристанищата да бъдат отворени, тъй като това е най-ефикасният и ефикасен метод за превозване на това зърно, само че въпреки всичко то ще отнеме време, даже и пристанището да бъде отворено. Така че въпреки всичко би трябвало да има къде да се складира зърното . "

Американската компания за сателитни изображения Maxar Technologies съобщи в четвъртък, че през последните няколко месеца кораби под съветски байрак са транспортирали украинско зърно до съветския съдружник Сирия. Русия отхвърля да краде украинското зърно .
 Г-7 подлага на критика остро прекъсването износа на пшеница от Индия
Г-7 подлага на критика остро прекъсването износа на пшеница от Индия

Кризата ще се задълбочи още с сходни ограничения, съгласно министрите

Във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че по границата с Украйна ще бъдат построени краткотрайни силози в опит да се подкрепи износът на повече пшеница и да се отговори на възходящата международна продоволствена рецесия.

След нахлуването на Русия и блокирането на пристанищата украинските доставки на зърно са в застой. Повече от 20 милиона тона са блокирани в силози. Войната разпалва международна продоволствена рецесия с внезапно повишаване на цените на зърното, олиото, горивата и торовете .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР