Временната анкетна комисия за установяване на фактите около продажбата на

...
Временната анкетна комисия за установяване на фактите около продажбата на
Коментари Харесай

Комисията за ЧЕЗ заседава за последно

Временната анкетна комисия за определяне на обстоятелствата към продажбата на активите на ЧЕЗ в България ще организира последното си съвещание. Това сочи информация на уеб страницата на Народното събрание. Заседанието ще се организира в зала „ Запад " на Народното събрание от 14.30 часа. Ще бъдат разисквани обществените измерения на договорката за ЧЕЗ.

Очаква се да участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, КЕВР, КСНБ, КТ „ Подкрепа " и купувачът на сдружението „ Инерком ". Това ще бъде четвъртото и последно съвещание на Комисията, която беше основана на 14 март, по предложение на Българска социалистическа партия, за период от 1 месец. На първото съвещание комисията одобри процедурните си правила. Второто съвещание продължи 4 часа и беше закрито.

Информация предоставиха от ДАНС, ДАР и Министерството на финансите, отсъстваха обаче ръководителите на службите. На третото съвещание стана явен обратът по казуса- страната се отхвърли от присъединяване в договорката за активите на ЧЕЗ в България, откакто в началото държавното управление съобщи подготвеност страната да се включи. Тогава финансовият министър Владислав Горанов изясни, че държавно присъединяване в договорката би било нецелесъобразно.

На 12 април ръководителят на Временната комисия за ЧЕЗ Жельо Бойчев регистрира резултатите от работата й досега. Комисията чака информация от редица институции по тази причина ще бъде импортирано предложение тя да работи още 1 месец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР