Временен недостиг на горива е регистриран в около една четвърт

...
Временен недостиг на горива е регистриран в около една четвърт
Коментари Харесай

Недостиг на горива в около четвърт от бензиностанциите в Унгария 

Временен дефицит на горива е регистриран в към една четвърт от бензиностанциите в Унгария, в това число и в стотина, които са благосъстоятелност на петролната компания МОЛ (MOL), съобщи Ройтерс, като се базира на унгарския уебсайт Telex.hu, представен от Българска телеграфна агенция. 

Недостигът е отчасти провокиран от растеж на търсенето, само че и от ремонт в главната рафинерия на МОЛ, довела до спад на доставките, показва унгарският уебсайт.

През последните няколко дни дефицит е регистриран в продължение на по няколко часа на към една пета от 500-те бензиностанции на МОЛ в страната. За това е отговорно и нарасналото търсене в резултат на наложения предходната година от управляващите таван на цените.

МОЛ показва, че търсенето на горива от нейните бензиностанции е скочило след въвеждането на тавана, до момента в който съперниците ѝ са лимитирали вноса. През последните месеци МОЛ е снабдявала " ненапълно " към 1700 от общо 2000 бензиностанции в Унгария.

Главната рафинерия на компанията към момента работи с стеснен потенциал и не е ясно кога ще завърши ремонтът, заради което евентуално " дефицитът ще продължи и тази седмица ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР