Временен мост над р. Татлъ дере в с. Каравелово ще

...
Временен мост над р. Татлъ дере в с. Каравелово ще
Коментари Харесай

До края на годината: Изграждат временен мост в Каравелово


Временен мост над р. Татлъ дере в с. Каравелово ще бъде построен до края на годината. Сега се реализират строително-монтажните работи, оповестиха от общинската администрация.

Съоръжението се построява на мястото на опустошения от наводнението на 2 септември мост. Целта е да се усъвършенства придвижването сред двете елементи на селото, което в този момент се прави по заобиколен маршрут. 

Съоръжението се състои от стоманени платформи, с отвесни устои на дъното на водите и широчина на платното от 4,2 метра. Движението по моста ще бъде еднопосочно. Преминаването ще се контролира със светофарна уредба, ще има и ограничаване за прекосяване на пътни транспортни средства над 20 тона.

Поставянето на моста е финансирано от страната, посредством Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне, след направено от Община Карлово аргументирано искане. 

Мостът е краткотраен, защото за същото място е планувано планиране и градеж на нов непрекъснат мост над р. Татлъ дере. Той е измежду първите действия от програмата за възстановяване на потърпевшите от наводнението от 2 септември обитаеми места в община Карлово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР