Времената в които живеем и работим в момента са различни,

...
Времената в които живеем и работим в момента са различни,
Коментари Харесай

Сглобяемата къща, като начин на живот и устойчивост във времето!

Времената в които живеем и работим сега са разнообразни, до толкоз, че имаме свободата да бъдем където си пожелаем. Забравени във времето критерии, като качество на живот, започнаха да идват още веднъж на дневен ред. А какво е качеството, преди всичко достъп до запаси, като чист въздух, питейна вода, зеленина, независимост, обществен живот. Навлизането на мобилните телефони ни отдалечи оптимално едни от други, а в този момент сглобяемите къщи се пробват да поправят стореното, като ни оферират независимост и социалност на мъчно налични места и то на допустима цена.

Градовете към този момент са бетонни джунгли, цялостни с замърсен въздух, коли, трафик и стрес. Както ние ги назоваваме „ работен общежития “, даже обстановката стана още по тежка с неналичието достъп до услуги, града се трансформира в една сцена за набиране на финансов запас, които за мнозина е тежка и значима борба, а за екипа на сглобяеми къщи Кисьов безсмислена. В устрема си всеки да набави повече „ финикийски знаци “ изпуснахме точно най – значимото – качеството на живот, чистия въздух и свободата на това да излезеш от у дома и да разходиш кучето си, без да се постанова да преминаваш сред коли и кофи за буклук.

Сглобяемите къщи ни дават една досегаемост до атмосфера и зеленина, до живот надалеч от напрежението и са не по малко качествени от класическите не сглобяеми къщи.

Терминът " сглобяема къща " се отнася до мястото на което е издигната къща, а не до стила или качеството на дома. Въпреки че има разнообразни типове , всички те стартират да съществуват някъде, с изключение на на мястото на което ще се построява бъдещия ви дом. След като детайлите дойдат, те би трябвало да бъдат съединени или приключени на действителната строителна площадка. Всяка сглобяема къща е едно малко знамение, тя е неповторимо създание, правено с доста битка, макар тежките условия и дава на ползвателите нов природосъобразен живот.

Защо хората започнаха толкоз доста да купуват сглобяеми къщи. Отговора е елементарен. Всички започнахме да се задушаваме, свободата ни липсва, живота ни липсва, връзката ни липсва.



Модулни домове

Модулните домове се построяват в модули или правоъгълни съставни елементи, сходни на огромните градивни блокове. След това тези модули се транспортират до готова домашна площадка и се свързват дружно. В ранните стадии на строителството модулите наподобяват сходни на секции на мобилен дом, само че след довеждане докрай множеството модулни домове наподобяват като общоприети къщи, издигнати на място.



Сглобяеми панели

Вместо да се построяват в цели модули, сглобяемите панелни къщи се построяват на по-малки детайли. Готовите панели се реалокират от фабриката до строителната площадка, на която се сглобяват. Панелните домове са нещо като кръстоска сред модулна и издигната на място структура, защото елементи от вкъщи се сглобяват във фабрика, само че към момента има огромно количество строителство на място, належащо за довеждане докрай на къщата. Панелните домове оферират съвсем безкрайно персонализиране и е мъчно да се разграничат от къщите, издигнати на място след завършването им.

Олекотена железна структура.



Това е новата сфера на сглобяеми къщи Кисьов, по – здрави, с повече болтови връзки, по – добра изолираност. За няколко години успяхме да вмъкнем и тези къщи на българския пазар, макар непрестанните промени. Сглобяемите къщи несъмнено демонстрират че посоката е вярна. Ние хората търсим свободата си, която ни е дадена, още при основаването ни, като човешки същества и по тази причина сме подготвени на всичко.

Впечатление ми напртави един от последните ми клиенти, на който монтирахме в четири декара черешова градина. Точните му думи бяха:

„ Приятелию, виждаш ли този орех, майка ми го пося, когато бях на 10 годинки, това е моето място, аз тук се усещам добре, заран, като се съвудя чувам птичките, въздуха е страховит и чист, прочувствено също се усещам неповторимо, какво друго ми е нужно? “

Тези думи ми направиха мощно усещане, Иван беше свързал корените си, дружно с „ даровете “ на природата. Можех единствено да му се удивлявам и съм горделив, че ни избра за реализатори на сглобяемата му къща.

Примерните са многочислени. Сглобяевали сме къщи на Кръстова гора, по селата, по гори, по хижи и под дърво и камък, просто тъй като хората желаят своята независимост, а сглобяемата къща им я дава.

 

Произведени къщи

Произведените къщи, постоянно наричани мобилни къщи или ремаркета, се смятат за сглобяеми къщи, тъй като са издигнати във фабрика. За разлика от модулните и панелните домове, доста малко строителство се прави на домашния обект, съвсем целият дом е издигнат във фабриката и по-късно се транспортира до мястото, на което ще бъде бъдещия ви дом. Освен това, създадените домове не постоянно се слагат върху непрекъснати основи и могат да бъдат преместени по-късно на друго място.

Устойчивост на сглобяема къща

Сглобяемите къщи се построяват от вътрешната страна на открито. Те се създават в следния ред за няколко дни или по-малко, с инспекции след всяка стъпка (процесът може да отнеме повече време, в случай че купувачът е персонализирал дома):



На първо място се сглобяват подовете. След това стенните панели се закрепват с болтове. При сглобяемите къщи всеки болт е значим! 



Покривът, който нормално се построява в друга част на фабриката, е подложен върху стенните панели. В някои сглобяеми структури служащите прикрепват покрива на място, откакто останалата част от къщата е издигната.

Добавени са външни и вътрешни облицовки, шкафове, тоалетни и тил.



След като жилищните единици са издигнати, те би трябвало да стигнат до строителната площадка на притежателя. Транспортирането на структурата и стенните панели е лимитирано от пътни платна, надвеси и електропроводи. Строителите вършат изследване на всички тези фактори преди доставката. Пътуването може да бъде непредсказуемо, само че бъдете спокойни - непрекъснато има надзор над детайлите за драскотини и напуквания.



Къщата би трябвало да има място за сядане, тъй че е нужна основа. Преди домът да дойде, притежателите на жилища би трябвало да разкопаят земята и да имат построена основа. Основата може да бъде излята от бетон, бетонни блокове и други.

 

Ако публикацията ви е била забавна или имате въпроси по отношение на сглобяването на бъдещия ви мечтания дом – свържете се на посочения телефон или си запишете консултация посредством !

 

*публикация

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР