Време е за радикални решения в здравния сектор Натискът върху

...
Време е за радикални решения в здравния сектор Натискът върху
Коментари Харесай

Десислав Тасков: За да контролираме ситуацията с пандемията, трябва да има широко и безплатно тестване

Време е за радикални решения в здравния бранш

Натискът върху болничното заведение в Шумен е голям, по тази причина всеки, който се усеща по-добре и няма директна заплаха за здравето и живота му се изписва, с цел да може да се освободи легло за различен пациент. За обстановката в Шуменска област приказва депутатът от Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Десислав Тасков в ефира на Бг он еър и БНР.
Той влезе в Ковид отделението на шуменската болница при започване на тази седмица, откакто стана ясно, че лекари там няма, а потенциалът от пациенти е цялостен.
„ Аз започнах в бившето урологично поделение, което е преобразувано в Ковид бранш, където се грижа за 50 пациенти ", показа доктор Тасков. Той изясни, че това е голямо натоварване, ситуацията е тежко и всяка ръка е от помощ. „ Тук има лекари, които са кожни лекари, рехабилитатори, уролози, оправяме се, само че е хубаво и още да дойдат, тъй като има потребност ", прикани социалистът.
По думите му казусът с дефицита на медицински личен състав не е от през вчерашния ден. „ Сега е времето да създадем едни цялостни промени в здравноосигурителния модел на страната. Така не можем да продължаваме и рискуваме да оголим цели области откъм лекари ", изясни той.
„ Не можахме да бъдем оптимално съответни в няколкото месеца пролонгация, която имахме и сега се получава свръх претоварване на болничните инфраструктури. Загубихме много време през лятото, тъй като всичко това с тестването можеше да се провежда - необятното и гратис тестване на пациентите е нещо значимо и то е належащо, с цел да успеем да направляваме пандемията ", съобщи Тасков. По думите му това би трябвало да се случи оптимално бързо, даже и с антигенни и бързи антигенни проби. Социалистът напомни и за предлагането на Българска социалистическа партия, обвързвано с нуждата от основаването на лечебни заведения единствено за Ковид случаи, изключително в огромните регионални градове.

„ Българска социалистическа партия има редовно държание по тематиката с пандемията. По този метод системата на опазването на здравето не може да продължава, здравната инфраструктура е разрушена и в този момент носим следствията. Време е за радикални решения в бранша и въпросът е да се построи тактика. Тя не би трябвало да е от през вчерашния ден за през днешния ден, а въпросът е да имаме взор най-малко 10 години напред по какъв начин ще се развива секторът, тъй като сходна смяна не се случва внезапно ", заключи доктор Десислав Тасков.
Големият проблем сега съгласно доктор Тасков е какво вършат хронично болните и какъв е достъпът до доктор на онкоболните. „ Ние ще продължаваме да си боледуваме от всичко друго, само че ще би трябвало пълноценно да имаме достъп до здравни грижи, и в това време да се оправяме с пандемията. Загубихме задоволително време и проблемите са с наслагване в кадрови проект, с дефицита на лекари и сестри ", изясни националният представител от Българска социалистическа партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР