Време е господин Борисов да даде ясен отговор защо саботира

...
Време е господин Борисов да даде ясен отговор защо саботира
Коментари Харесай

Румен Радев: Борисов саботира ваксинационния процес с лъжи

Време е господин Борисов да даде явен отговор за какво саботира имунизационния развой с лъжливи изявления.

Това сподели президентът Румен Радев по отношение на думи на Борисов, казани в неделя в Асеновград, че „ слагат на българите ваксини с изминал период на годност”.

Призовавам да сме виновни като общество. Само със съблюдаване на ограниченията може да преодолеем това затруднение. Другата опция е цялостен локдаун, сподели Радев пред медиите, откакто посети Центъра за незабавна здравна помощ в София.

Проблемът към този момент е в изчерпването на леглата в реанимациите, „ Делта +” разновидността на ковид е доста по-заразен. Министерство на здравеопазването и държавните институции се пробват да избегнат големите вреди за обществения, за икономическия живот. Изходът е имунизацията – сега няма по-надеждна отбрана, сподели още Радев и акцентира, че координацията в Бърза помощ е направена и се извършва добре.

Във връзка с предизборната акция, Радев, който дружно с Йотова са издигнати за втори мандат, акцентира: Правомощията на президент и вицепрезидент при кандидатура за втори мандат не се приключват.

Радев поддържа дейностите на здравното министерство и на служебния министър Кацаров, който издаде заповедта за въвеждане на зеления Коронавирус документ.

Зеленият документ дава независимост – икономическа, обществена, просвета. Изборът зависи от всеки от нас. Отговорността е сложна – и на институциите, и на жителите. Други страни го направиха – животът към този момент тече обикновено, а ние занапред мислим дали да се затваряме изцяло. Нужна е отговорност освен към личното ни здраве, а и към това на околните ни, на хората с които поддържаме връзка, с които работим, разяснява Радев.

Той още веднъж съпостави едномесечната рецесия със заседналия край Камен бряг транспортен съд и обстановката в страната.

Корабът „ Вера Су” най-сетне беше освободен и към този момент е на Варненското пристанище. Не инцидентно, когато стартира този рецесия, аз споделих, че корабът е картина на порочния управнически модел, при който България заседна в корупция и застой.

Това, което направиха тези хора – от една разкапана, изчезнала система за морско избавяне, изчезнала нормативна база, процедури за деяние – да съумеят да съберат всичко, да основат организация, да се активизират и да се освободят от нездравословния това. Те съумяха да го създадат. Ние по същия метод като общество, би трябвало да създадем всичко допустимо да се освободим от нездравословния товар и циничен управнически модел и да вървим към свободна и обективна България, съобщи Румен Радев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР