Време е да поспрем в забързания си ден и да

...
Време е да поспрем в забързания си ден и да
Коментари Харесай

Мъдри мисли за по-щастливи дни

Време е да поспрем в забързания си ден и да прочетем нещо, което да забави ритъма на деня ни. В тази публикация сме подготвили чудесна селекция от цитати, които ще създадат точно това. Приятно четене! 
Имаме очи, с цел да се виждаме един различен, само че ни би трябвало огледало, с цел да забележим себе си!
А това огледало са точно хората към нас. Ако се вгледаме в тях, ние ще открием доста неща за себе си, които до в този момент не сме и подозирали.
Когато пък виждате доброта в хората към вас, това отразява добрината и във вашата душа.
Тибетска мъдрост
****
,,Когато човек загуби връзката
си с природата и откритото небе,
той губи отношението си
с другите човешки същества. "
Джиду Кришнамурти
****
Развий умеенето да бъдеш очевидец. Ще откриеш, че това оттегляне носи надзор. Състоянието на очевидеца не е пасивно, то е цялостно с твоя съзнателен избор.
Нисаргадатта
****
" Древните учители са оставили на света една елементарна философия, която даже децата знаят - да се обичаме един различен, да бъдем положителни, да сме откровени и да служим на близък. "
Хазрат Инаят Хан
***
" Такива са сензитивните хора. Чувстват двойно повече, първи усещат нещата. Защото тъкмо една крачка пред тялото пътува Душата им. "
Серена Санторели
****
" Вижте простотата в комплицираното. Постигнете великолепие в дребните неща. Във Вселената сложните неща се вършат по този начин, като че ли са лесни. "
Лао Дзъ
***
,,Живейте човешки живот
в котловина без его.
Не слизайте от трона на
непоколебима храброст. "
Миларепа
***
В актуалния живот хората считат, че тялото им принадлежи и те могат да вършат всичко, което желаят с него. Когато вземат такова решение, законът ги поддържа. Това е една от деянията на индивидуализма.
Но съгласно учението за празнотата, не-аза и взаимосъществуването, тялото ви не е единствено ваше. То принадлежи също на вашите предшественици, вашите родители, бъдещите генерации и всички останали живи същества. Всичко, даже дърветата и облаците вземат участие, с цел да създадат допустимо съществуването на вашето тяло.
Да поддържате тялото си крепко е най-хубавият метод да изразите своята признателност към целия космос, към всички предшественици, а също и метод да не предадете бъдещите генерации. Вие практикувате това наставление за всички. Ако сте здрави, всеки може да се възползва от това. Когато съумеете да излезете от черупката на вашето малко аз, ще видите, че сте взаимосвързани с всички и всичко, че всеки ваш акт е обвързван с цялото човечество и целия космос. Да поддържаш тялото и мозъка си здрави значи да проявиш грижа към всички същества.
Тик Нят Хан

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР