Време е да направите първите си самостоятелни стъпки, които ще

...
Време е да направите първите си самостоятелни стъпки, които ще
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев към абитуриентите в неравностойно положение: Новият път за развитие на инициативата „Подкрепи една мечта“ ще е свързан с професионалната ви подготовка и обучение

„ Време е да извършите първите си независими стъпки, които ще ви водят към посоката, която сте избрали “. С тези думи президентът се обърна към зрелостниците, израснали без наставнически грижи. „ В партньорство с професионални и браншови организации ще осигуряваме гратис професионално образование за младежите, които вземат участие в самодейността, с цел да получите първични умения и познания “, съобщи президента и добави, че положителното обучение открива нови хоризонти и усилва опциите за професионална реализация.
 b70w0010_800x549  b70w0019_800x525  b70w0032_800x475  b70w0036_800x516  b70w0042_800x472  b70w0097_741x600  b70w0138_800x528  b70w0105_800x457  b70w0092_800x563  b70w0083_800x494  b70w0046_800x533
Традиционният абитуриентски бал, чийто домакини са президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева, събра 107 младежи от над 60 профилирани институции за деца в цялата страна. Събитието е част от благотворителната самодейност „ Подкрепи една фантазия “.

„ Помнете, че във всичко непознато, което ви следва, мощ и убеденост ще ви дават хората, които ви помагаха до момента във вашия живот. Това са вашите наставници, възпитатели, учители. Те са вашето семейство, не ги забравяйте, тъй като тяхното даже духовно наличие ще ви крепи в моменти на тествания “, безапелационен беше президентът. Румен Радев пожела на младежите да бъдат виновни към себе си и към другите, да имат желанието да си слагат цели и да ги отстояват. „ Бъдете смели, мечтайте доста и още повече работете по този начин, че вашите фантазии да се осъществен “, уточни още президентът.

Румен Радев насочи признателност към възпитателите от профилираните институции за деца, към представителите на държавните институции, които са сътрудници на Администрацията на президента в работата с младежите и към донорите, за тяхната обществена отговорност при набирането на финансовите средства. Президентът благодари и на сътрудниците – „ Кристиан оф Рома “ и консултантска къща „ От игла до конец “, които ще обезпечат безплатно на младежи от самодейността професионално образование и опция за стаж и работа в областта на фризьорството и шивачеството.

Тази година водещи на тържеството в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 бяха зрелостниците Божана Атанасова от Разград и Слави Стоянов от Пловдив. Божана описа за ползите си, ориентирани към професионална реализация в областта на модата. Божана е измежду зрелостниците, които ще преминат професионално образование по фризьорство. Слави е избрал да продължи образованието си в специалността „ Социални действия “ на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, като фантазията му е един ден да стане народен представител. С историята на своята фантазия в тържеството се включи и Милко Георгиев, който беше част от самодейността „ Подкрепи една фантазия “ през 2017 година. Той увери президента, че е спазил обещанието си да стане студент в Лесотехническия университет в София, с цел да може откакто приключи да стане шеф на горско стопанство в родния Велинград.

По-късно празникът ще продължи в ресторант „ Лаура “, Национален замък на културата с абитуриентския бал, който продуцентска къща „ Дрийм Тийм Прадакшънс ” АД провежда благотворително за следващ път. Изпълнителите, които поддържаха самодейността, са Поли Генова, Михаела Филева, Любо Киров, Орлин Павлов, Искрата, Дара, Павел и Венци Венц, Дичо, Нели Петкова, група „ D2 “, група „ 4 Magic “ и Танцов отбор „ Пламъче “. С приветствия към зрелостниците ще се включат и актьорите Любомир Нейков, Ненчо Илчев, Ралица Паскалева, Силвия Лулчева и Наум Шопов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР