„Връзките между народите не са укорими, а потискането на националните

...
„Връзките между народите не са укорими, а потискането на националните
Коментари Харесай

Огнян Минчев: „Газпром“ не е само доставчик на газ, а и на други услуги, има няколко вълни на кремълския контрол в България

„ Връзките сред народите не са укорими, а потискането на националните ползи и заблуждаването. С рухването на комунистическите режими страната ни се подреди измежду тези, които нямат добра опозиция. България е дала най-вече жертви против комунистическия режим. На процедура обаче колониалната взаимозависимост от Съюз на съветските социалистически републики унищожи доста от ресурсите ни. Дори в Румъния имаше дисиденти, които създаваха проблеми, както в Полша и в Чехия. В България това не се случи поради изключителната свирепост, с която бяха изкоренени гражданските традициите. След 1989 година се сътвори обстановка, при която в опозицията нямахме визия каква е тактиката за оцеляване след епохата на комунизма. Ние виждахме демократичната общественост, която защитаваше тактика, само че тя обаче се плъзна по повърхността поради липса на опит.

Номенклатурата сътвори нова олигархия

Бяха направени стотици хиляди механизми – официални или не, които продължиха да работят след рухналия режим. През първите месеци на 1990 година получихме „ нова “ партия, която трябваше да пази правата и свободите на българските турци, само че тя се оказа главен инструмент на Русия за операция. В България етническата политика се реализира посредством основаването на сходна партия, която се задейства, когато е нужна на имперските съветски цели. Ние имаме няколко талази на завръщане на кремълския надзор, обвързван с енергетиката и монополите, които бяха беше употребявани за втората цел – корупцията. Тя се възпроизвежда от съществени финансови и организационни запаси. България остава подвластна и това е най-видимо, в случай че си зададем въпроса на кое държавно управление не е помагал колосът „ Лукойл “? „ Газпром “ не е единствено снабдител на газ, а и на други услуги, свързани със систематичната корупция по върховете на властта. Путин и Москва взеха решението за обновяване на империята. Това е и третата опция, която беше най-трудно осъществима заради липса на запаси. След затъването на Съединени американски щати във войната в Ирак и речта на Путин през 2007 година, на процедура беше обновена концепцията за обновяване на империята. В България тя се развива посредством хибридната война, която през последните години заля страната ни. След като влязохме в НАТО и Европейски Съюз, взехме решение, че сме се справили с проблемите с тази агитация и съветската лавина е отминала. Ако вземете военни и университетски общности, ще видите какви антагонистични показа има в обществото, основани от неоимперската евроазийска инвазия. Всичко това е една добре структурирана машина, платена от свръхпечалбите от енергийните доставки. Тя материализира политически партии, които са на старта и ще бъдат използвани по различен метод от Москва. Това разделяне сред проатлантическа и проруска политика ще е най-дълбоко през идващия политически цикъл “. Това съобщи политологът доцент Огнян Минчев на полемика на „ Атлантическия съвет “ в България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР