Връзката на радикализиринато момче от Пловдив с вербовчиците от "Ислямска

...
Връзката на радикализиринато момче от Пловдив с вербовчиците от "Ислямска
Коментари Харесай

Психологът на радикализираното от ИДИЛ момче: Детето е търсило при ислямистките вербовчици нещо, което му е липсвало

Връзката на радикализиринато момче от Пловдив с вербовчиците от "Ислямска страна " е станала инцидентно, сподели в ефира на Би Ти Ви престъпният психолог Иван Тричков. Той е първият експерт, който е работил с него, още преди службите да схващат за него.

"Това са хора, които са доста добре готови. Връзката е станала, когато е влизал в някоя интернет мрежа. Нещо ти става забавно, започваш да се занимаваш с още малко и след това още. Около 6 месеца той е комуникирал с вербовчиците ", разясни Тричков.

Детето е търсило при тези вербовчици нещо, което му е липсвало, съгласно Тричков. "За да се закачи за сходно нещо, има някакъв недостиг. На стадия, на който е бил, момчето не е имал желание да извърши терористичен акт ", разясни Тричков.

Психологът се срещнал с момчето, откакто майката се срещнала с него. Тя видяла смяна в държанието на детето - уединявало се, седяло повече време единствено, което било извънредно. Тогава решила да ревизира какво се случва. След срещата си с психолога момчето последователно почнало да си възстановява действителния образ.

"Той е будно интелигентно момче. Вероятно е гледал клипове с сходно наличие. Комуникацията се е водила на британски език ", разясни Тричков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР