Връзката между бабите и дядовците и внуците е нещо невероятно

...
Връзката между бабите и дядовците и внуците е нещо невероятно
Коментари Харесай

Да отглеждате децата близо до баба е най-добрият подарък, който може да им направите

 Да отглеждате децата покрай баба е най-хубавият подарък, който може да им извършите

Връзката сред бабите и дядовците и внуците е нещо необикновено и е доста по-дълбока от нормално роднинство. И макар че известната мъдрост гласи, че с цел да отгледаш дете, ти би трябвало цяло село, това не е единствената причина, заради която общуването с баби и дядовци е потребно за децата.

Ето 5 аргументи за какво близката връзка с бабите и дядовците е най-хубавият подарък за всяко дете. 

1. Децата постоянно ще имат спомагателна поддръжка.

Проучване в Оксфордския университет откри, че децата, които са близки до своите баби и дядовци, имат по-малко прочувствени и поведенчески проблеми и са по-способни да се оправят с травматични житейски събития като бракоразвод или тормоз в учебно заведение.

Бабите и дядовците могат да обезпечат чувство за сигурност и поддръжка, която оказва помощ на децата в неподходящи обстановки.

2. Родовата памет и самоидентификацията оказват помощ на децата да устоят по-добре на компликации.

Други изследвания демонстрират, че съществуването на еднаквост сред поколенията или разбирането на фамилната история и по какъв начин те се вписват в нея може да направи децата по-издръжливи и да им помогне да управляват по-добре живота си, даже когато светът отвън тяхното семейство наподобява неконтролируем.

Психолози, които изследвали стресоустойчивостта на децата след терористичните офанзиви на 11 септември, разкрили, че тези, които знаят повече за фамилната си история, се оправят по-добре със напрежението. Тези познания могат да оказват помощ на детето да разбере, че е част от нещо по-голямо от себе си. Осъзнаването на обстоятелството, че предходните генерации са претърпели своите тежки времена, оказва помощ на децата да се оправят с компликациите и да се върнат към нормалността.

3. Близката връзка с бабите и дядовците учат децата да се отнасят по-спокойно към възрастта

Всички ние ще остареем и, несъмнено, не желаеме идващото потомство да ни дискриминира, когато това се случи. За благополучие, най-хубавата противоотрова против възрастта е развиването на позитивна връзка сред децата и техните баби и дядовци.

Според изследване, в което са взели участие 1 511 белгийски деца на възраст от 7 до 16 години, децата, които са близки до бабите и дядовците си, се отнасят с по-малко неуважение към възрастните хора.

Децата, които са имали неприятни връзки с по-възрастните си родственици (не безусловно във връзка с броя на контактите, а по-скоро по тяхното качество), постоянно се отнасят с по-голямо неуважение към възрастните хора.

4. Общуването с по-старото потомство защищава от меланхолия.

Проучванията, извършени в Бостънския лицей през 2014 година, откриват връзка сред деца с по-възрастни родственици и по-ниски равнища на меланхолия при всички членове на фамилията. Внуците срещат по-възрастните си родственици с джаджите и модерни устройства, до момента в който бабите и дядовците споделят житейски опит и препоръки.

5. Децата оказват помощ на бабите и дядовците да живеят по-дълго.

Науката най-сетне потвърди, че да бъдеш до баба и дядо е потребно освен за детето, само че и за самите тях. Децата стават по-издръжливи, а бабите и дядовците стават по-здрави.

Изследователите са открили, че грижата за внуците удължава живота на възрастните хора приблизително с пет години. Общуването сред поколенията е в действителност печелившо!

Грижете се за вапите баби и дядовци!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР