Вразгара на лятото се появиха скици от патентното ведомствоРоспатент, на

...
Вразгара на лятото се появиха скици от патентното ведомствоРоспатент, на
Коментари Харесай

Истина е, Rossa LM GT Concept е нова пистова бегачка от Русия

Вразгара на лятото се появиха скици от патентното ведомство„ Роспатент ”, на които се виждаха изображения на два суперавтомобила и съветски генезис. Единият модел беше с огромно антикрило, а другият – не. Патентните рендъри бяха постъпили от името на Роман Русинов, а предварителната информация от съветските сътрудници споделяше, че дизайнът е на Игор Ермилин, направил преди този момент Marussia.

Признаваме, че тогава бяхме мощно скептични, да не кажем подигравателни по адрес на Rossa (още не е късно тези ни опасения да се сбъднат), само че не щеш ли Роман Русинов ни опроверга. Преди дни той показа Rossa LM GT Concept, който дава взор към спортни разновидности от клас GT2 и GT3. Нещо повече, Русинов има упоритостите да прави и съветски суперавтомобили за богаташите в страната. Първата спортна кола би трябвало да е подготвена през 2024 година, а първата улична – през 2026 година

Иначе въпросният Русинов е водач със сериозен опит в най-висшия пример на моторния спорт, с голям брой участия в „ 24 часа на Льо Ман ” с екипа на G-Drive Racing, както и в разнообразни други съревнования за устойчивост. Целта му е да създаде коли, отговарящи на условията в класове GT2 и GT3, които да му разрешат да взе участие в съветския и европейски шампионати.

Като насочна точка за основаване на този концепт е послужил обичаният автомобил на Русинов, Maserati MC12. По време на тестванията на модела са участвали публицисти от avto.ru, които споделят, че моделът може да е съветски на хартия, само че е изработен от хора, работещи на Запад, тези, които преди години направиха съветския бранд Marussia.

Дизайнът следва типичните за спортните коли постулати, подчинени на аеродинамиката: нападателна визия, огромни въздуховоди и крила, невисок контур. Очаква се финалната версия да е по-дълга и по-широка от този концепт, за който съветските публицисти споделят, че е непосредствен като размери с BMW M4 GT3 и по-голям от Lamborghini Huracan GT3 Evo.

Още за спортния модел може да прочетете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР