Вратарят на Реал (Мадрид) Тибо Куртоа ще излезе като титуляр

...
Вратарят на Реал (Мадрид) Тибо Куртоа ще излезе като титуляр
Коментари Харесай

Тибо Куртоа се завръща за Реал

Вратарят на Реал (Мадрид) Тибо Куртоа ще излезе като титуляр за пръв път, през сезона, в мач от Ла Лига, против застрашения от изпадане Кадис в събота, откакто напълно се възвърне от две травми на коляното, сподели наставникът на тима, Карло Анчелоти.

Анчелоти обаче ще работи внимателно с Куртоа, който не е играл, откогато скъса връзки преди 13 месеца, като Андрий Лунин ще бъде на вратата във втория полуфинален конфликт от Шампионската лига, против Байерн (Мюнхен), в сряда.

" Решаващият мач е против Байерн в сряда, където Лунин ще играе. След това ще забележим какво ще се случи... ", сподели Анчелоти на конференция. Куртоа е добре, той ще играе на следващия ден след доста, доста време. Добра вест е, че той се завръща, тъкмо като Милитао. Куртоа може да способства, той се усеща добре, той е доста разчувствуван. Радваме се, че го имаме назад ", показа Анчелоти.

Украинецът Лунин се утвърди като първи избор на вратата пред Кепа Арисабалага. Лунин беше героят на Реал, когато победиха Манчестър Сити, с цел да стигнат до полуфиналите на Шампионската лига, като направи две спасявания при успеха си с дузпи с 4:3 след въодушевено показване в реванша 1-1.

31-годишният Куртоа обаче е необятно считан за един от най-хубавите вратари в света и белгиецът евентуално ще си върне титулярното място, когато набере игрови темп.

Бразилският централен бранител Милитао се завърна в края на март след скъсване на кръстни връзки през август и се завърна в титулярния състав при успеха предходната седмица против Реал Сосиедад.

" Бяхме прекомерно пасивни против Байерн. Трябва да сме по-активни. Така че Милитао ще играе на следващия ден, с цел да влезе в темп ", сподели Анчелоти.

Мислим единствено за " финала " против Байерн в сряда. Не мислим какво може да се случи след месец. Ще забележим... Надяваме се, че скоро можем да стартираме да гледаме по-напред, това ще значи, че ще стигнем финала в Лондон ", сподели още Анчелоти.

Пет кръга преди края отборът на Анчелоти оглавява класирането на Ла Лига с 84 точки, 11 пред втория Барселона и 13 пред третия Жирона. Реал ще се опита да завоюва рекордна 36-та купа на Испания, в случай че победи Кадис и Барселона не успее да надвие Жирона също в събота.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР