Вратарят на Пирин Благоевград Благой Макенджиев бе награден за най-добър

...
Вратарят на Пирин Благоевград Благой Макенджиев бе награден за най-добър
Коментари Харесай

Благой Макенджиев взе приза за играч на 12-ти кръг


Вратарят на Пирин Благоевград Благой Макенджиев бе награден за най-хубав футболист на 12-ия кръг в Първа лига, откакто бе с съществена заслуга за нулевото тъждество на "орлетата" при гостуването на ЦСКА-София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Макенджиев получи 7 гласа в обичайна анкета измежду треньорите и изпревари централния бранител на Левски Давид Яблонски, който има 5 гласа, както и Марселиньо (4) и Стефан Велев (3). "Радвам се, че оказвам помощ на тима си да печелим точки, с цел да можем да осъществим първата цел, която сме си сложили, по-лесната и вероятно да гоним по-високи цели по-късно, които малко повече подхождат на тим като Пирин. Повечето хора знаят прословутия пирински дух, мисля, че и ние го притежаваме на този стадий. Мисля, че добре се получават нещата. Разбира се, треньорите имат доста огромно значение. Опитват се да извлекат максимума от нашите качества и ни стимулират много добре", показа стражът на Пирин след награждаването.

Макенджиев призна, че се надява с положителните си изяви да си завоюва трансфер в чужбина. "Надявам се Пирин да е един трамплин за мен към нещо малко по-голямо от тим, който се бори да не изпадне всяка година. Надявам се с още положителни игри и още работа да реализираме освен това и по-добро в кариерата си. Надявам се да е отвън България, това ми е фантазията и целта".

Стражът разяснява и представянето на националния тим в последните квалификации за Мондиал 2018. "Мисля, че в този момент и футболистите вътре са по-убедени и по-оптимистично настроени. За мача с Франция мога да кажа, че футболистите имаха много високо самочувствие и добра настройка за победа. В предните години против толкоз огромен тим не се е случвало да е така", сподели Макенджиев, който е част от селекцията на Петър Хубчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР