Вратарят на хокейния Вашингтон Кепитълс Хенрик Лундквист ще се подложи

...
Вратарят на хокейния Вашингтон Кепитълс Хенрик Лундквист ще се подложи
Коментари Харесай

Легендарен вратар от НХЛ се подлага на операция на сърцето

Вратарят на хокейния Вашингтон Кепитълс Хенрик Лундквист ще се подложи на отворена интервенция на сърцето, разгласи самият той през днешния ден. 38-годишният шведски деец, който дълго време се наслаждаваше на кариерата си в Ню Йорк Рейнджърс преди да се реалокира в Кепитълс през октомври, и преди този момент беше оповестил, че през новия сезон няма да играе поради планувана сърдечна интервенция.

" През последните 3 седмици фокусът ми се измести от подготвителния лагер и идния сезон върху здравето ми и върху това, което мога и какво не мога да върша ", разгласява Лундквист в Twitter-профила си през днешния ден и продължава: Планирана е отворена интервенция на сърцето, замяна на аортната клапа, аортен корен и най-точно казано протезиране на възходящата аорта.

" Всички ние имаме своите планини в живота, които би трябвало да изкачваме. Не е елементарно, изключително когато става дума за сърцето. Но оставам положителен и към този момент очаквам да потегли по пътя на следоперативното ми възобновяване ".

Лундквист имаше още една година контракт с Рейнджърс, само че двете страни реализираха съглашение за разлъка през септември, като по този метод сложиха завършек на 15 сезона в най-специалния клуб в Лигата. След като уреди тези си взаимоотношения, шведският народен вратар подписа контракт за една година с Кепитълс на стойност 1,5 милиона $. А след края на сезона ще се подложи на жизненоважната намеса.

Лундквист дължи повече от 50 клубни върха на Ню Йорк Рейнджърс, в това число и за най-вече победи и участия за вратар, мачове без позволен гол, участия в плейофите и победи в плейофите. Също по този начин той взе и " Везина Трофи " през 2011-2012- премията за най-хубав вратар в Лигата през сезона.
На национално равнище има златен орден от Олимпийските игри през 2006-а, а също по този начин и 459 победи в НХЛ- най-вече за вратар отвън Северна Америка. Той е вратарят, който е спечелил 400 победи в НХЛ най-бързо от всички останали играчи на този пост.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР