Вратарят на Херта (Берлин) Мариус Герзбек е с повдигнато обвинение

...
Вратарят на Херта (Берлин) Мариус Герзбек е с повдигнато обвинение
Коментари Харесай

Затвор горзи вратаря на Херта Берлин

Вратарят на Херта (Берлин) Мариус Герзбек е с повдигнато обвиняване за нанасяне на тежка телесна щета в Австрия от Регионалния съд на Залцбург, оповестява организация ДПА, като се базира на известие на прокуратурата от през днешния ден. Първото чуване по делото е планувано аз 28-и септември тази година.

28-годишният футболист е упрекнат, че е блъснал 22-годишен локален юноша в лицето и го е ритал в горната част на тялото на подготвителния лагер в Цел ам Зее (Австрия). Пострадалият е трябвало да бъде лекуван в болница за голям брой фрактури на лицето и по-късно беше в отпуск по болест седмици наред. Допълва се, че има пострадвания на очите. Също по този начин няма изясненост и какво е предизвикало експанзията на професионалния футболист.

Ако бъде приет за отговорен, футболистът може да получи до пет години отнемане от независимост дейно. В момента Герзбек е отхвърлен от втородивизионния клуб от немската столица, като не разясняват спомагателни елементи по проблема.

В изказването на прокуратурата се споделя: " Обвиняемият е обвинен в това, че на 16 юли 2023 година е блъснал с пестник и крайник жертвата в Цел ам Зее и по този метод, въпреки и по несъобразителност, е предизвикал сериозна телесна щета, а точно фрактура на дъното на орбитата, фрактура на стената на максиларния синус и хематом на клепача ".

Спортният шеф Бенямин Вебер не е коментирал известията в медиите, че Герзбек е постигнал извънсъдебно съглашение с жертвата и че гражданският случай е решен, както и дали това е истина или не. От Херта (Берлин) обясниха единствено, че изчакват крайния резултат от делото против техния чиновник, преди да вземат дефинитивно решение за бъдещето му./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР