Вратарят на Белгия Тибо Куртоа коментира победата с 1:0 над

...
Вратарят на Белгия Тибо Куртоа коментира победата с 1:0 над
Коментари Харесай

Куртоа: Трябва да сме на нивото на Испания

Вратарят на Белгия Тибо Куртоа разяснява успеха с 1:0 над Канада в първия мач на отбора от група " F " на Световното. " Червените дяволи " не демонстрираха изключително впечатляващ футбол, а стражът имаше съществена роля за успеха откакто избави дузпа и направи още няколко значими намеси. Той счита, че отборът му би трябвало да вдигне равнището и да покаже същата игра като Испания, в случай че желае да стигне надалеч в шампионата. Първо обаче той разкри по какъв начин е избавил дузпата на Алфонсо Дейвис.

" Изучавах го. Знаех, че последните две дузпи ги извърши в този ъгъл. Затова ми се стори разумно да се метна натам. Това бе прекрасен миг. Ако бяхме изостанали с 0:1, настроението щеше да е много по-минорно ", счита Куртоа.

" Доволен съм от трите точки, само че би трябвало да стартираме да играем по-добре. В противоположен случай ще имаме проблеми. Видяхме какво направи Испания... Това е равнището, което би трябвало да достигнем, в случай че желаеме да стигнем надалеч. Знаехме, че Канада е сложен конкурент, само че не чакахме тази висока преса. Излязохме подготвени за борба, само че трябваше да сме още по-добре готови. Имахме същия проблем и на европейското против Италия. Имаме толкоз доста положителни футболисти и би трябвало да намерим по какъв начин да ги използваме най-добре. Трябва да си върнем силата, която имахме първоначално под управлението на Роберто Мартинес. Да не забравяме, че това е първи мач на Световното и в него постоянно има детайл на приспособяване към ситуацията ", сподели още вратарят.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР