Вратарят на английския четвъртодивизионен Нюпорт Каунти Том Кинг стана автор

...
Вратарят на английския четвъртодивизионен Нюпорт Каунти Том Кинг стана автор
Коментари Харесай

Вратар от IV дивизия подобри рекорда за най-далечен гол във футбола

Вратарят на британския четвъртодивизионен " Нюпорт Каунти " Том Кинг стана създател на най-далечния гол в историята на футбола. В гостуването против " Челтнъм Таун " от 23-тия кръг на Лига 2 стражът изпрати топката във вратата на своя сътрудник Джошуа Грифитс с пряк шут при възобновяване на играта след навън в 12-ата минута.

След направените калкулации стана ясно, че Кинг се е разписал от разстояние 96,01 м, с което влиза в Книгата с рекордните на " Гинес ". Досега там като създател на най-далечния гол беше вписан босненският вратар Асмир Бегович, който на 2 ноември 2013 година означи за елитния " Стоук Сити " против " Саутхемптън " с шут от 91,9 м в мач от Премиър лийг на Англия.

" Радвам се, че съумях да оказа помощ на тима - разяснява 25-годишният Кинг, чието попадение обезпечи точка за " Нюпорт " в мача против " Челтнъм ", приключил 1:1. - Очевидно не чаках това, не беше нещо, което целях. Но това е нещо, което упражняваме. По време на загрявката усетихме вятъра и не щеш ли успяхме да се възползваме от посоката му. Всъщност аз съм добър другар с Асмир, тъй че може да му пиша и в случай че желае, още веднъж да измерим дистанцията с рулетка. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР