Връщането на работа след отпуск по майчинство е екстремно предизвикателство,

...
Връщането на работа след отпуск по майчинство е екстремно предизвикателство,
Коментари Харесай

7 съвета за майката, върнала се в офис след пандемия

Връщането на работа след отпуск по майчинство е рисково предизвикателство, а в композиция с една световна пандемия за лукс – още повече. Много родители сега нямат никаква помощ поради изолацията и затворените градини, а други са принудени да бъдат на първа линия и се разделят с децата си за седмици карантинен интервал. В най-масовия случай завръщането ви в офиса ще бъде скок в друга реалност – тази на спазваната отдалеченост, плексигласа сред бюрата и маската в джоба. Опицята да приберете детето от ясла на обяд и да постои при вас, рисувайки си или играейки по равно с всички сътрудници, към този момент не съществува.

Ето няколко съвета за завръщането ви в работен режим след COVID-19.

1. Помнете, че не се проваляте

Никой не чака от вас чудеса. Да, ще бъдете супер уплашени. Да, ще ви удари комплекс за непълноценност, че не вършиме „ задоволително “. И нищо от това не е по ваша виновност. Вие, майки, давате най-хубавото от себе си в този интервал на преход от детската площадка към позабравеното ходило на кариерата. Дръжте се със себе си като с най-хубав другар и не си възлагайте супер цели и свръхочаквания.

2. Открийте позитивите

Вероятно в този момент работите  100% онлайн и това значи, че бебето е с вас нон-стоп. Може би ще съумеете да кърмите по-често и да забравите за мъчителните извършения с помпата.  Ако ви се постанова да излизате от у дома, с цел да работите, задоволително е да запазите загатна от меката кожа и смеха на детето си. Спомнете си, че те ви чакат и нежните ви мигове, въпреки и по-кратки, ви принадлежат. Където и да откриете позитивите, отчетете ги и ги оценявайте всеки ден.

3. Предоговорете всичко у дома

Ако имате сътрудник в приключението „ родител “, в този момент е момента да предоговорите всички цели и ежедневни задания, които бихте могли да си поделите пълноценно.  Докато сте били по майчинство, сигурно сте правили по-голямата част от домакинската работа и е желателно брачният партньор ви да не ви чака, с цел да измиете чиниите или да приготвите вечерята.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР