Връчиха ключовете на първата детска линейка във Варна. На официална

...
Връчиха ключовете на първата детска линейка във Варна. На официална
Коментари Харесай

Връчиха ключовете на първата детска линейка във Варна | Тя ще се използва не само за най-малките бебета, а за всички деца до 18-годишна възраст

Връчиха ключовете на първата детска кола за спешна помощ във Варна. На публична гала алегорично транспортното средство бе предадено на шефа на Центъра за незабавна здравна помощ доктор Мая Рашева, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Ключовете връчи ръководителят на организация „ Аз имам вяра и оказвам помощ “ Владислав Николов. Той стои отпред на акцията за събиране на средства за закупуване на колата за спешна помощ. Сумата от 260 хиляди лв. бе събрана единствено за няколко месеца посредством дарения на пари и капачки за преработване.

„ Освен за лекарите педиатри в Спешна помощ този подарък е за всички деца във Варна и региона. Линейката ще се употребява освен за най-малките бебета, а за всички деца до 18-годишна възраст. Вътре има кувьоз. Той ще е разполагаем в АГ болница. По-редки са случаите, когато се постанова да се употребява. Когато се постанова ще бъде предоставян. Има всякаква инсталация, която по стандарта за реанимобил. За първи път виждам тази кола за спешна помощ и съм впечатлена ", сподели доктор Рашева.

„ Оборудването е по стандарт. Няма по какъв начин да бъде по-различно от описаното по клиничен стандарт. Винаги сме имали детска кола за спешна помощ и детски екип. По стандарт за незабавна медицина няма разлика в оборудването. Тази обаче има и кувьоз “, посочи тя.

Д-р Рашева добави, че всекидневно се обслужват най-малко 5 незабавни адреса с деца. Според статистиката всяко второ от децата има потребност от хоспитализация.

В момента тече поредна благотворителна акция на „ Аз имам вяра и оказвам помощ “. Тя е за набиране на 500 хиляди лв.. Парите ще отидат за закупуване на първия в България мобилен пункт за кръводаряване, който ще бъде дарен на Кръвния център. Освен това ще бъде закупена още една детска кола за спешна помощ и ще бъде оборудвана с инсталация детската хирургия в болница „ Св. Анна “.

Като част от акцията за набиране на средства ще бъде мероприятието с проявление на първата детска кола за спешна помощ във Варна пред Делта планет мол. Там в продължение на три дни от 17 до 19 февруари ще бъдат предлагани разнообразни продукти за продажба с благотворителна цел, изясни Николов. Той сподели още, че идващото огромно събиране на капачки най-вероятно ще се случи напролет.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР