Врачанският окръжен съд потвърди присъда на Районен съд – Враца,

...
Врачанският окръжен съд потвърди присъда на Районен съд – Враца,
Коментари Харесай

Съдът във Враца потвърди ефективна присъда на мъж, извършвал телефонни измами

Врачанският областен съд удостовери присъда на Районен съд – Враца, с която подсъдимият Д. Г. е приет за отговорен и наказан на 3 години и 4 месеца „ отнемане от независимост “, при първичен „ общ “ режим. С атакуваната присъда подсъдимият Д. Г. и подсъдимите К. К. и В. А. са приети за отговорни в това, че за времето от 02.12.2018 година до 18.03.2019 година, в съучастничество – Д. Г. като причинител, а другите двама, като помагачи, при изискванията на продължавано закононарушение, са възбудили и поддържали подвеждане у разнообразни физически лица, че спомагат на полицията за залавяне на телефонни измамници. Подсъдимият Д. Г. по телефона се е представял за длъжностно лице – чиновник в Министерство на вътрешните работи, а другите двама подсъдими са прибирали и пренасяли парите и накитите, за да набират за себе си имотна полза, като с това са предизвикали имотна щета в общ размер от 28 986.50лв. на жители от Враца.
За осъщественото закононарушение на подсъдимите К. К. и В. А. е наложено наказване по 3 години отнемане от независимост, като осъществяването му е отсрочено за период от по 5 години. Недоволен от наложената му от първоинстанционния съд ефикасна присъда от 3 години и 4 месеца „ отнемане от независимост “, при първичен „ общ “ режим, е останал Д. Г., който със своя бранител е подал тъжба в Окръжен съд - Враца. В жалбата се навеждат доводи за незаконност на присъдата, изразяваща се в нейната очевидна неправда и се насочва искане за понижаване размера на наказването и отлагането му. В спомагателна въззивна тъжба се излагат съображения за позволени основни нарушавания на процесуалните правила, изразяващи се в нарушаване на наредбата на чл.374, вр. член 283 от Наказателно-процесуален кодекс, заради неприобщаване на събраните на досъдебно произвеждане протоколи за разпит на очевидците и движимостите лица. Поддържа се и настояването за понижаване размера на наказването и отлагането му по реда на член 66 Наказателен кодекс. Останалите двама подсъдими не се причисляват към въззивната тъжба и показват мнение, че са удовлетворени от присъдата на Врачанския областен съд, като молят във връзка с тях тя да бъде доказана.
Врачанският областен съд със своето решение одобри обжалваната присъда на Районен съд - Враца за вярна, обоснована и законосъобразна, и като такава тя бе доказана.
Решението на Врачанския областен съд е дефинитивно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР