Врачанският окръжен съд осъди условно 29-годишната софиянка Цветелина П. Тя

...
Врачанският окръжен съд осъди условно 29-годишната софиянка Цветелина П. Тя
Коментари Харесай

Условна присъда получи 29-годишна софиянка, убила на пътя трима пациенти на хемодиализа

Врачанският областен съд осъди условно 29-годишната софиянка Цветелина П. Тя е приета за отговорна за това, че на 9 април 2018 година на пътя от Монтана за Враца е провокирала злополука, при която по несъобразителност е предизвикала гибелта на трима души, а други двама - междинни телесни увреждания, заяви " 24 часа ".

Подсъдимата решила да изпревари движещия се пред нея рейс, като освен това нараснала скоростта си до 127.9 км/ч навлязла в насрещното платно и внезапно завила, с цел да се върне в своята лената. При маневрата дамата изгубила надзор върху автомобила, като той почнал да се движи зигзообразно, върнал се в насрещаната лента и се блъснал челно в идващия насреда " Форд ".

В този автомобил били пътували пациенти, които били превозени за хемодиализа в многопрофилната болница в Монтана. На място починали водача на " Форда " и пасажера до него. По-късно във врачанската болница умрял още един от пасажерите. На други двама са нанесени междинни телесни повреди.

В правосъдна зала подсъдимата разказала, че тя също е потърпевша при злополуката, като досега е претърпяла 4 интервенции и й предстоят още няколко за изваждане на пирони от тялото.

За осъщественото закононарушение съдът определил 5 години условна присъда. За това време тя е лишена и от правото да ръководи МПС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР