Врачанският окръжен съд днес разгледа Частно наказателно дело № 444/22

...
Врачанският окръжен съд днес разгледа Частно наказателно дело № 444/22
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца определи мярка за неотклонение „парична гаранция“ за турски гражданин, обвинен в опит за подкуп на полицаи

Врачанският областен съд през днешния ден прегледа Частно наказателно дело № 444/22 година, по което обвинен е И. Ш. Окръжна прокуратура – Враца е привлякла в качеството на обвинен турския жител И. Ш. за осъществено от него закононарушение по член 304а Наказателен кодекс.

В настояването на прокуратурата до съда се споделя, че на 31 август т. година, на основен път Е-79 сред селата Ребърково и Люти дол, чиновници на Районно ръководство – Враца стопират за инспекция лидера на тежкотоварен автомобил „ Рено “ и прикачено полуремарке, ръководен от обвинения И. Ш.

Той е поканен да приближи до патрулния автомобил, застава до предната дясна врата на колата и откакто е известен, че е позволил нарушаване по Закона за придвижване по пътищата, за което следва да бъде глобен, изважда банкнота от 10 евро и я пуска на предната дясна седалка на патрулния автомобил.

„ Налице е първата причина за вземането на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а точно съществува обосновано съмнение, че И. Ш. е съпричастен към закононарушението, в което е упрекнат. Не са налице обаче другите две предпоставки за определянето на тази мярка за процесуална насила – заплахата той да се укрие или да извърши закононарушение. Съдът приема, че и по-лека мярка за неотклонение би изпълнила задачите на закона, заради което оставя без почитание настояването на Окръжна прокуратура – Враца за вземането на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на турския жител И. Ш. и взема мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 1000 лева, вносима в петдневен период от през днешния ден “ – се споделя в определението на съда. Обвиняемият ще бъде освободен след внасянето на паричната гаранция.

Определението на Окръжен съд – Враца предстои на обжалване и протестиране в тридневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – София.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР