Врачанският художник Александър Василев-Василевса успя да осъществи уникален арт-проект с

...
Врачанският художник Александър Василев-Василевса успя да осъществи уникален арт-проект с
Коментари Харесай

Врачанският художник Василевса ще представи 84 картини, рисувани от Наим Сюлейманоглу /снимки/

Врачанският художник Александър Василев-Василевса съумя да реализира неповторим арт-проект с великия Наим Сюлейманоглу, който умря в събота в болница в Турция.
“Проектът има начало - лятото на 2014 година, само че няма да има край, по този начин както и легендата за Наим ще бъде безкрайна... Ще оставя няколко незавършени платна, ще има филм, фотоалбум и галерия в негова чест!”, съобщи създателят от Лондон, където живее през последните пет години.
84 са картините, които 3-кратният Олимпийски първенец допира с ръце и дискове от щанги при двете срещи с художника в Силиври и с. Кабакчъ.
Част от творбите към този момент са приключени в присъщия за Василевса жанр - мозаечна живопис с образен и нереален акцент.
“Моите планове са симбиоза на арт и спорт.Те са форма на моето лично търсене и развиване като художник, само че и също по този начин и форма на почит и почитание към избрани хора, които смятам за невероятни. Такъв беше и Наим - невероятен първенец и човек, какъвто се ражда един път на 100 години! Попитах го един път кой мускул смята за най-силен и на който дължи най-вече изумителните си върхове през годините? Главата - отговори Наим. В главата постоянно съм бил уверен, че съм несломим, че съм #1!”завърши описа си авангардистът.
В арт-проектите на Василевса, датиращи от 2013 година, досега са взели присъединяване Кубрат Пулев, Армен Назарян, Благой Иванов, Александър Томов, Валентин Йорданов, Франко Барези, Стефка Костадинова, Салваторе Скилачи, Николай Бухалов, Серафим Тодоров, Мария Гроздева, Нино Салуквадзе, Боян Петров, Йордан Йовчев, Янко Русев и Димитър Пенев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР