Врачанинът Радослав Тошков, по прякор Черния, е тарторът на разбитата

...
Врачанинът Радослав Тошков, по прякор Черния, е тарторът на разбитата
Коментари Харесай

Ради Черния е тарторът на автоджамбазите в Слънчев бряг

Врачанинът Радослав Тошков, по прякор Черния, е тарторът на разрушената група за крадене на коли в Слънчев бряг. Това съобщават отлично осведомени източници от полицията, представени от Флагман.бг. 

Врачанинът е добре прочут на органите на реда, има дебело досие и се счита за един от огромните експерти измежду автоджамбазите. Той е арестуван за същото закононарушение и преди, като последния път това се е случило при започване на 2019 година в Дюселдорф в Германия при огромна профилирана интервенция. 

Тогава автоджамбазинът е наказан на 6 години и 6 месеца отнемане от независимост, само че през август 2020 година Врачанският областен съд взема решение да го реалокира в български затвор. Според решението Радослав Тошков до 2025 година е трябвало да бъде зад решетките. Защо обаче е на независимост и продължава с незаконната си активност – не е ясно. 

Междувременно източници разкриха схемата за задигане на коли: групата атакувала скъпи возила най-вече в Слънчев бряг и Бургас. Заедно с него в курортния комплекс са задържани още двама врачани – Сергей Миронов и Николай Георгиев. 

Автомобилите, които си набелязват и крадат, са с безконтактно палене. Те имат съвременна профилирана техника, която прихваща сигнал от колата, когато си до нея. Уредът генерирал същия сигнал като истинския ключ на возилото. 

„ Тези са огромни експерти в краденето на коли, изключително тарторът Ради Черния. Действат по следния начин – минават на обход, харесват си кола, отиват с въпросната машинка, прихващат сигнала, дърпат се настрани и изчакват несъмнено време – когато трафикът е най-интензивен или до късните часове, когато има по-малко хора и полиция.

От машинката трансферират към този момент прихванатия сигнал на авансово квалифициран авто ключ и като пристигна „ тяхното време “, отиват там, качват се в колата все едно е тяхната и потеглят “, разкри човек на Ради Черния, който добре познава схемите му. 

Групата карала колите в сливенското село Гавраилово, където други са разглобявали колите и след това продавали частите на пазара за втора ръка. 

Общо 11 души са арестувани от ОПГ-то в цялата страна. В Бургаска област са тримата, само че към този момент с повдигнато обвиняване са единствено Радослав Тошков и Сергей Миронов.

Очаква се през днешния ден да им бъде гледана мярката за неотклонение. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР