Впечатлен съм от организацията, която са направили ръководителите на двете

...
Впечатлен съм от организацията, която са направили ръководителите на двете
Коментари Харесай

Ананиев: Впечатлен съм от организацията, която са направили ръководителите на двете болници в Плевен и Габрово

Впечатлен съм от организацията, която са създали ръководителите на двете лечебни заведения в Плевен и Габрово - Това каза здравният министър Кирил Ананиев в " Сутрешния блок " на Българска национална телевизия. Там са настанени пациентите с позитивни проби за ковид в България.

Здравният министър изясни, че е желал онлайн да се запознае със положението на двамата пациенти с ковид, както и с организацията в лечебните заведения. 

Ръководителите на двете лечебни заведения в Плевен и Габрово са обезпечили увеличение на леглата. При нужда, има опция за удвояване на броя им.

" В момента в Габрово има 10 кревати в инфекциозното поделение, от които 7 са заети. Имат опция да прибавят още 7 кревати, т.е. леглата стават 17. Има създаден и спешен проект, при който да се отворят още кревати. Единият вид е за 27 кревати - едно поделение да бъде заделено особено за такива случаи. Ако заболяемостта е по-голяма, може да влезем в диалози с държавната белодробна болница, където може да се откре цяло ново поделение ", изясни той.

Направена е добра организация и  проект за преструктуриране на личния състав в двете лечебните заведения , тъй че, в случай че се наложи, експерти, лекари и медицински сестри от други отделения да поемат грижите за болните в инфекциозното поделение, добави министърът.

По думите му  все още има задоволително личен състав , а в особено сериозни моменти може те да бъдат подкрепени и с работещи в други лечебни заведения.

Той сподели, че си е сложил цел да подкрепят двете лечебни заведения с защитни средства. Към момента няма липса на такива, сподели той. " Навсякъде в страната сме  основали организация да бъдат доставени нужните защитни средства . Някъде има потребност, някъде са по-добре задоволени ".

Той напомни, че министър председателят през вчерашния ден организира среща с бизнеса за обезпечаване на защитни средства. Освен това се води диалози с трети страни, които са поели ангажимент да ни доставят защитни средства, тъй че съгласно Ананиев обстановката ще бъде овладяна.

По  думите на Ананиев  производството на спомагателни маски за лице и защитни дрехи могат да лишават месеци.  Междувременно от " Интендантско обслужване " оповестиха, че в случай че цялото сдружение работи можем да произвеждаме по 10 хиляди маски дневно. 

Здравният министър сподели още, че все още не може да се приказва за затваряне на градове в страната поради ковид. Болниците за рехабилитация също няма да бъдат затваряни.

Основната цел пред властта е да открие нулевия пациент, защото и четиримата инфектирани не са били в чужбина.  Точно поради това всички хора, с които са контактували инфектираните, ще бъдат тествани деликатно.

Засега има и задоволително проби и сме в процедура за нови проби.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР