Войниците на Кремъл спряха гражданска война. Бунтовниците от Вагнер“ никога

...
Войниците на Кремъл спряха гражданска война. Бунтовниците от Вагнер“ никога
Коментари Харесай

Путин хвали военните : Вие спряхте гражданска война в Русия, армията и народът показаха, че не подкрепят „Вагнер“

Войниците на Кремъл стопираха революция. Бунтовниците от „ Вагнер “ в никакъв случай не са имали поддръжката на армията и народа. Това съобщи Владимир Путин пред към 2500 членове на силите за сигурност, Националната армия и военните елементи на Русия, които през днешния ден събра незабавно съветският президент, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Вие спряхте гражданската война. Вие действахте по точния метод в една доста сложна обстановка. Вие застанахте зад своята клетва, зад своята страна. Въоръжените сили се сражаваха героичен. Не се наложи да изтеглим нито един боец от военната зона. И военни водачи изгубиха живота си в това въстание “, сподели съветският президент на събранието, което се организира на площад в комплекса на Кремъл.

„ Те схванаха, че армията и народът не са на тяхна страна. Вийниците на Кремъл предотвратиха загубата на човешки животи. Бих желал да благодаря на правоохранителните органи за верността им към съветския народ “, сподели още той.

Президентът акцентира единството сред народа и въоръжените сили в опълчването им на бунтовническите наемници, взели участие в несполучливия протест, който се случи в събота.

Към Путин се причисли и министърът на защитата Сергей Шойгу, чието уволняване желаеха бойците наемници от групата " Вагнер " по време на протеста си и похода към Москва.

Президентът изиска да се уважи с минута безмълвие паметта на съветските военни водачи, починали по време на протеста.

" В конфликта с бунтовниците бяха убити наши приятели по оръжие, водачи. Те не трепнаха и с чест извършиха заповедите си и военния си дълг ", сподели Путин, без да каже какъв брой са починалите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР