Войната в Украйна - Русия твърди, че е превзела село

...
Войната в Украйна - Русия твърди, че е превзела село
Коментари Харесай

Киев и Талин преговарят по споразумение за сигурност

Войната в Украйна - Русия твърди, че е превзела село Орловка, в Донецка област. Там беше построен украински опорен пункт след рухването на Авдеевка. Киев не е удостоверил информацията.

Френското министерство на защитата опроверга информацията на съветското външно разузнаване, че Париж се приготвя да изпрати 2000 френски военни в Украйна. Според Париж, става дума за следващия опит за дезинформация от страна на Москва. Преди седмица президентът Еманюел Макрон не изключи сухопътна интервенция на западни сили в Украйна. Междувременно Киев и Талин започнаха договаряния за двустранно съглашение за сигурност. В среднощното си послание, президентът Володимир Зеленски благодари на Съединени американски щати и Германия за следващите пакети военна помощ за Киев и добави, че Украйна би трябвало да укрепи въздушната си защита.

" Руската войска се пробва да изравни със земята нашите села по границата. От началото на март, съветската авиация е пуснала над 200 бомби - единствено в региона на Суми. Върху селата, върху градовете, по цивилна инфраструктура. Необходимостта от укрепване на въздушната защита на Украйна, с цел да направи този гнет неосъществим, е явна ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР